Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ελένη Ιωαννίδου: "Υποκριτικό το ενδιαφέρον του κ. Λοβέρδου για τη δημόσια υγεία"

Υποκριτικό χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον του υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τη δημόσια υγεία, ο οποίος έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» των μεταναστών απεργών πείνας, η παθολόγος, υπεύθυνη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου.


Σε δήλωσή της αναφέρει:
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική προσπάθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, οδοντιάτρων, μαιών και εργαζoμένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου, που λειτουργεί από το Ιούλιο 2008 στο Ρέθυμνο. Παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας σε κάθε ανασφάλιστο πολίτη που δεν του δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσει τις υπηρεσίες Υγείας είτε λόγω ανέχειας είτε λόγω φόβου από την έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής. Στο Ιατρείο παρακολουθούμε κυρίως χρόνια περιστατικά και παρέχουμε πλήρη φαρμακευτική και εμβολιαστική κάλυψη.
Από την αρχή της λειτουργίας μας έως σήμερα έχουμε δεχτεί 3531 επισκέψεις ασθενών που κατά 95% είναι μετανάστες χωρίς έγγραφα. Έχουμε εμβολιάσει πλήρως πάνω από 200 παιδιά εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν πλήρως ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα. Έχουμε στείλει στο Νοσοκομείο 3 περιπτώσεις ενεργού φυματίωσης και έχουμε θεραπεύσει δεκάδες ασθενείς με ψώρα. Έχουμε διαγνώσει αρκετές περιπτώσεις ηπατίτιδας και μία περίπτωση HIV. Έχουμε ελέγξει δεκάδες ενήλικες και παιδιά με mantoux και έχουμε θεραπεύσει γυναίκες και άντρες με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά της υγειονομικής κατάστασης των «παράνομων» μεταναστών και του τεράστιου προβλήματος δημόσιας υγείας που απορρέει από τη μη νόμιμη παρουσία τους στη χώρα και τον συνεπακόλουθο αποκλεισμό τους από τις δομές δημόσιας περίθαλψης .
Γι’ αυτό και το ξαφνικό «ενδιαφέρον» του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για τη Δημόσια Υγεία που δήθεν απειλείται από την «υγειονομική βόμβα» των 300 απελπισμένων μεταναστών – απεργών πείνας, είναι τελείως υποκριτικό.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Λοβέρδος κατά μέρος τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα χωρίς καμιά επιστημονική βάση που ενισχύουν τη ξενοφοβία και το ρατσισμό και ας δει το πραγματικό πρόβλημα που είναι «κρυμμένο κάτω από το χαλί». Εάν κόπτεται αυτός και η κυβέρνηση για τη Δημόσια Υγεία ας σταματήσουν να θεωρούν «αόρατους» κάποιους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη για τους ίδιους και τα παιδιά τους».
GOODNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου