Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πληθαίνουν οι καταλήψεις σχολείων ενάντια στις συγχωνεύσεις

Πληθαίνουν οι καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στις συγχωνεύσεις που επιβάλλει η εφαρμογή του Καλλικράτη και στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα στην επαρχία το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί από τις συγχωνεύσεις των σχολείων είναι τεράστιο, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές θα αναγκάζονται να μετακινούντα
ι αρκετά μακρυά από τους τόπους διαμονής τους.

Ήδη περισσότερα από 15 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ στο πλευρό των μαθητών έχουν ταχθεί τόσο οι γονείς, όσο και οι σύλλογοι καθηγητών των αντίστοιχων σχολικών συγκροτημάτων.
Στα Τρίκαλα Ημαθίας γονείς,μαθητές και καθηγητές σκέφτονται τρόπους κλιμάκωσης πλέον του αγώνα τους, καθώς η κατάληψη του σχολείου, δεν απέδωσε καρπούς. Μάλιστα ήδη εκφράζεται η σκέψη συντονισμού των σχολείων τις επαρχίας και η κοινή κάθοδος μαθητών και καθηγητών στην Αθήνα, ώστε να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο παιδείας.

Eπ’ αόριστον κατάληψη του γυμνασίου - λυκείου Τσοτυλίου Κοζάνης αποφάσισαν και οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων, αντιδρώντας στη συγχώνευση του λυκείου Τσοτυλίου στο λύκειο Νεάπολης.
Την απόφαση αυτή έλαβαν ομόφωνα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Τσοτυλίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συνεδρίασαν αργά χθες το βράδυ.

alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου