Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αθήνα
Προσωπικές πληροφορίες από αυτόπτη διαδηλωτή. Είναι μπροστά στο Σύνταγμα και δεν χρειάζεται να φορέσει ούτε μάσκα. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς, πολύς παραπάνω από 200.000 πού ανακοινώθηκε και είναι ησυχία. Τα επεισόδια είναι μεμονωμένα και η ατμόσφαιρα καθαρή.

Θεσσαλονίκη
Alterthess.gr
14.31: Εντείνονται οι συγκρούσεις: πετροπόλεμος, μολότωφ μέσα στη Γενική Γραμματεία, δακρυγόνα, κρότου λάμψης μπροστά στην πόρτα της Γραμματείας και την Εμπορική Τράπεζα. Η Αστυνομία κυνήγησε ένα κομμάτι προς το Εργατικό Κέντρο. Η πλειοψηφία του κόσμου παραμένει ψύχραιμη και τα μπλόκα των διαδηλωτών προσπαθούν να συνεχίσουν την περικύκλωση.
14.48: Συνεχίζεται η ένταση στους δρόμους γύρω από τη Γενική Γραμματεία. Το κομμάτι της πορείας που αποκόπηκε μετά την επίθεση της Αστυνομίας παραμένει εγκλωβισμένο στην Αγίου Δημητρίου, κοντά στο Εργατικό Κέντρο, ενώ διαδηλωτές παραμένουν και γύρω από το κτήριο του πρώην Υπουργείου, με έντονη την παρουσία και της Αστυνομίας.
14.51: Η ένταση μεταφέρθηκε ξανά προς την κεντρική πόρτα της Γ. Γραμματείας. Στο χώρο παραμένουν συντεταγμένα μπλόκα εργαζομένων και φοιτητών, που συνεχίζουν τον αποκλεισμό - περικύκλωση. Άλλα κομμάτια των διαδηλωτών υποχώρησαν, επί της Αγίου Δημητρίου προς την άλλη πλευρά (δυτικά), με μέτωπο πάντα προς το Υπουργείο.
14.53: Επίθεση της Αστυνομίας στο Εργατικό Κέντρο, όπου εισέβαλλαν αστυνομικοί, ενώ χτυπήθηκαν και διαδηλωτές. Επίθεση ταυτόχρονα, τώρα στον κόσμο που παραμένει συγκεντρωμένος μπροστά στο πρ. Υπουργείο.
14.58: Επιβεβαιώνεται βίαιη επίθεση της Αστυνομίας στο Εργατικό Κέντρο. Οι αστυνομικοί σπάσανε την είσοδο, ενώ υπάρχουν επιβεβαιωμένα τραυματίες και προσαγωγές. Δύο ασθενοφόρα βρίσκονται ήδη στο χώρο. Για λίγα λεπτά έγινε προσπάθεια να εκκενωθεί ο χώρος μπροστά από το πρ. Υπουργείο. Λίγο μετά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν ξανά τον χώρο. Μεγάλα μπλόκα διαδηλωτών παραμένουν και στο χώρο του Αγ. Βενιζέλου.
15.12: Λόγω φόρτου, η σελίδα ήταν εκτός δικτύου για λίγα λεπτά. Εντωμεταξύ, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου κινήθηκε ξανά προς το πρ. Υπουργείο. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πήρε μια κοπέλα που είχε λιποθυμίσει. Δικηγόρος των διαδηλωτών χτυπήθηκε από αστυνομικό μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, αλλά είναι καλά στην υγεία του και μαζί με τους συναδέλφους του συνεχίζει τη δουλειά του. Επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε σύλληψη ενός νεαρού έξω από το χώρο του Εργατικού Κέντρου, όπου εισέβαλλαν οι αστυνομικοί.
Αυτή τη στιγμή, η ένταση είναι χαμηλότερη μπροστά στο Υπουργείο, όπου παραμένουν οι διαδηλωτές. Αστυνομικοί κινούνται προς την Ιασωνίδου, με άγνωστο προς το παρόν στόχο.
15.21: Διαδηλωτές, αρκετές εκατοντάδες, παραμένουν μπροστά στο πρ. Υπουργείο, απαιτώντας μεταξύ άλλων την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Οι συλληφθέντες φαίνεται ότι κρατούνται εντός του Υπουργείου και οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν αποχωρούν αν δεν απελευθερωθούν.
Στο Εργατικό Κέντρο εντωμεταξύ συνεχίζει να μαζεύεται κόσμος. Όπως μαθαίνουμε την εισβολή στο χώρο νωρίτερα την πραγματοποίησαν άνδρες της ομάδας Ζήτα και Δέλτα, οι οποίοι χτυπήσαν διαδηλωτές, ακόμα και με ξύλα που είχαν πέσει από τις ομάδες περιφρούρησης. Άλλο κομμάτι των διαδηλωτών κατέφυγε στο Πανεπιστήμιο, στο ύψος της Φιλοσοφικής.
15.40: Δηλώσεις στο alterthess έκανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καταγγέλοντας την αστυνομική εισβολή στο χώρο του ΕΚΘ. Είναι η πρώτη φορά, τόνισε, μετά από πολλά χρόνια που η αστυνομία καταλύει το άσυλο του κορυφαίου συνδικαλιστικού χώρου στην πόλη. Συνέδεσε επίσης τη σημερινή εισβολή με το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όταν μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας είχαν πάλι συλλάβει συνδικαλιστή και είχαν επιτεθεί φραστικά στα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ, μπροστά στην είσοδό του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου