Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σοκ χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο

 ''www.Alterthess.gr''

Σύμφωνα  με δημοσίευμα του Έθνους, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σάρωσης του ελληνικού Δημοσίου, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων.
Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία,
 θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.
Παράλληλα περικόπτονται οι δομές του κράτους έως και 60%. Το μέχρι πρότινος 30% (όριο περιορισμού του Δημοσίου) γίνεται σήμερα σημείο εκκίνησης. Καταργούνται, συγχωνεύονται και σβήνουν από τον χάρτη δεκάδες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα και οργανισμοί, ενώ την ίδια στιγμή αίρονται οι επικαλύψεις και ομογενοποιούνται όλες οι επιτελικές λειτουργίες.
 Το 50% του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό δημόσιο, που εργάζεται σε αυτόν τον μηχανισμό υποστήριξης, μοιραία θα οδηγηθεί στην απόλυση. Διοικητικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τη μισθοδοσία, υπάλληλοι πρωτοκόλλου, κλητήρες, τεχνικοί υπολογιστών, υπάλληλοι Προμηθειών, Καθαριστές των κτιρίων και άλλοι, χάνουν τις θέσεις τους.
Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για κάλυψη των θέσεων αυτών στη συνέχεια μέσω εργολαβιών. Το πρώτο πείραμα θα γίνει με την εκχώρηση των υποστηρικτικών πυλώνων των υπουργείων και των οργανισμών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου