Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Χρεοκοπήστε επιτέλους για να φτιάξουμε μια κοινωνία από την αρχή!

  Ανοικτή Πρωτοβουλία  Κατάκαλης-Γρεβενών
http://www.e-grevena.net/ 
Την ώρα που οι «ευρωπαίοι» συνεδριάζουν για το καθεστώς επιτροπείας που πρόκειται να επιβάλλουν στην Ελλάδα , ο ελληνικός λαός βρίσκεται στους δρόμους και στις πλατείες στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα αντίστασης απέναντι στο εξωθεσμικό έκτρωμα που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη αστική τάξη, τις «αγορές».
Δεν αρκούν τα επίσημα παπαγαλάκια του συστήματος πλέον για να περάσει η προπαγάνδα του φόβου και της βίαιης καταστολής.
Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων στην Ελλάδα.
Το μήνυμα που στάλθηκε είναι σαφές ,έως εδώ και ο μόνος δρόμος είναι όλοι στο δρόμο. Αν καταστρέψετε τις ζωές μας θα καταστρέψουμε τα πάντα.
Για όσους δεν γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά και πελαγοδρομούν με τις υπερφλύαρες οικονομικές αναλύσεις ας δούνε ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουν την κατάσταση και τη δυναμική διαπραγματευτική θέση του ελληνικού χρέους και την ηττοπαθή και αδρανή θέση των πολιτικών εκπροσώπων μας.

Ένας επιχειρηματίας εκδίδει μια επιταγή έξι μηνών για να πληρώσει κάτι για μια αγορά που έκανε.
Είναι παρόμοιο με το ομόλογο που εκδίδει το ελληνικό κράτος και υποχρεούται να το πληρώσει μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο ή δέκα ή είκοσι χρόνια.
Στο διάστημα των έξι μηνών από την από την ημέρα που εκδόθηκε η επιταγή μέχρι την ημέρα που θα πρέπει να πληρωθεί, διάφοροι επιχειρηματίες αντάλλαξαν αυτή την επιταγή πραγματοποιώντας πάρα πολλές εμπορικές πράξεις ο ένας με τον άλλο με την ίδια επιταγή.
Αποτέλεσμααυτής της μεταχρονολογημένης επιταγής, η οποία αν υποθέσουμε ότι ήταν 1.000 ευρώ, είναι να δημιουργηθούν εμπορικές πράξεις μέχρι τη λήξη της αξίας της, τόσες όσες είναι και οι ανταλλαγές, από χέρι σε χέρι, αυτής της επιταγής.
Αν υποθέσουμε ότι έγιναν δέκα εμπορικές πράξεις τότε το κεφάλαιο που χτίστηκε από την επιταγή των 1000 Ε είναι 10.000 Ε και ούτω καθ εξής, χωρίς όριο το ύψος του κεφαλαίου που δημιουργείται εξαρτάται από το πλήθος των συναλλαγών και την ταχύτητα των συναλλαγών.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ελληνικά ομόλογα με τη διαφορά ότι τα ποσά είναι τεράστια περίπου 380 δις ευρώ χωρίς το μνημόνιο. Είναι σχεδόν ασύλληπτα τα ποσά που δημιουργούνται όταν αυτό το ποσό αλλάζει χέρια και χτίζει εμπορικές αξίες και μάλιστα μεταξύ τραπεζών όπου οι ταχύτητες ανταλλαγής χρήματος είναι ασύλληπτες.
Αποτέλεσμα είναι πάνω στα 380 δις να έχει δημιουργηθεί κεφάλαιο μερικών τρις τουλάχιστον.
Αυτό είναι γνωστό σε όλους και επιβεβαιωμένο από την πτώχευση της lehman brothers η οποία δημιούργησε μαύρη τρύπα 75 δις και το αμερικάνικο δημόσιο αναγκάστηκε να εκδώσεινέο χρήμα 1,5 τρις για να βουλώσει μερικές τρύπες.
Όταν λοιπόν αναφέρεται ότι το ελληνικό χρέος των 380 δις θα φέρει παγκόσμια αναταραχή όλοι μπορούμε να καταλάβουμε στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία πόση σημασία έχει σύμφωνα και με το παραπάνω παράδειγμα.
Αυτή τη διαπραγματευτική ισχύ οι πολιτικοί μας δεν έχουν το θάρρος να την αξιοποιήσουν και ενεργούν ως μικρά πειθήνια ανθρωπάκια που παραδίδουν όλες τις δυνατότητες ακόμη και την εθνική κυριαρχία μόνο και μόνο για να μπορέσουν να σώσουν το τομάρι της ηλίθιας, υπόδουλης, ξενόφερτης, κρατικοδίαιτης ελληνικής αστικής τάξης.
Εκβιάζουν, φοβίζουν ,τρομοκρατούν το λαό ,παραβιάζουν το σύνταγμα, απαιτούντα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν να πληρωθούν από τη γιαγιά μας ή τη μάνα μας που παίρνει 270 Ε ,από το μαθητή που πρέπει να μάθει γράμματα χωρίς βιβλία, αποκλείουν τη μόρφωση από το λαό καταργώντας τη δημόσια παιδεία, περικόπτουν από τον άρρωστο εργαζόμενο που τον αφήνουν χωρίς γάζες και ασπιρίνες, από τους απλούς και ανήμπορους ανθρώπους που τους απειλούν με τη διακοπή ρεύματος και φυλάκιση και δήμευση της περιουσίας του.
Χρεοκοπήστε επιτέλους για να φτιάξουμε μια κοινωνία από την αρχή , αταξική, στηριγμένη στην αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου