Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Χιλή: Οι φοιτητές διέκοψαν την Επιτροπή Παιδείας της Γερουσίας και κατέλαβαν το κτίριο

''www.alterthess.gr''
 Άλλη μια εντυπωσιακή κινητοποίηση των φοιτητών χθες στη Χιλή. Δεκάδες κατάφεραν να μπουν και να διακόψουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Γερουσίας στη Χιλή παρόντος του Υπουργού Παιδείας Felipe Bulnes. Το θέμα συζήτησης ήταν οι δαπάνες για την παιδεία εν όψει του προϋπολογισμού.
Τρεις διαδηλώτριες σκαρφάλωσαν στο τραπέζι και ανοίξαν πανό με το οποίο ζητούσαν να γίνει δημοψήφισμα για όλα τα σημαντικά κοινωνικά θέματα και πάνω απ' όλα για την παιδεία. Οι φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο για αρκετές ώρες, τη στιγμή που εκατοντάδες άλλοι φοιτητές και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από κτίριο, εμποδίστηκαν από την αστυνομία να εισέλθουν και έκαναν συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Ο υπουργός Παιδείας έφυγε άρον άρον από την αίθουσα κάτω από τις συντριπτικές αποδοκιμασίες των φοιτητών και τη ρίψη αντικειμένων εναντίον του.
Τα μέλη της αντιπολίτευσης, που συμμετείχαν στη συνάντηση επέκριναν την τακτική της κυβέρνησης και δεσμεύθηκαν ενώπιον των διαδηλωτών ότι θα καταθέσουν νομοσχέδιο ζητώντας δημοψήφισμα.
Ο ακτιβισμός των φοιτητών ήταν η συνέχεια των μεγάλων διαδηλώσεων της περασμένης βδομάδας.
Το κίνημα στη Χιλή συνεχίζει απτόητο και ανυποχώρητο μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου