Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ TVXS ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ και ΑLTERTHESS ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ
TVXS.GR
14:15 - Απορία με χιούμορ στο twitter: Πετάει ένα ελικόπτερο πάνω από το κέντρο. ENA; ποιος θα πρωτομπει;

14:07 - Μεγαλειώδης χαρακτηρίζεται η σημερινή διαδήλωση καθώς νέες εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές.
13:56 - Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΣΚΑΙ, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο. Έγινε χρήση χημικών.
13:50 - Διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ σπρώχνουν τον μεταλλικό φράκτη. Τα ΜΑΤ φόρεσαν τα κράνη τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Alterthess.gr
13.45: Ο κύριος όγκος της πορείας ανεβαίνει -ανάποδα- την Ιώνος Δραγούμη, ενώ η μικρή ομάδα των διαδηλωτών, παρά τις αντιδράσεις συνεχίζει τις επιθέσεις σε τραπεζικά καταστήματα.

13.52: Το πρώτο μπλοκ της πορείας, αυτό των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, φτάνει αυτή τη στιγμή στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Πιο πίσω, στο ύψος του Συντριβανίου επί της Αντιγονιδών είναι τα μπλόκα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων, ενώ η ουρά της πορείας μόλις τώρα στρίβουν στην Ίωνος Δραγούμη, για να ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο (Δραγούμη, Αντιγονιδών, Γ.Γ. Μακ. Θράκης).

13.57: Επίθεση της Αστυνομίας πριν από λίγα λεπτά, με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, στη διασταύρωση Δραγούμη και Ερμού. Μηχανές της Αστυνομίας ακολουθούν πια καταπόδας την πορεία, επί της Δραγούμη.

14.09: Έχει περικυκλωθεί από τους εργαζόμενους όλη η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Μόλις έφτασαν τα μπλόκα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων οι διαδηλωτές, για πρώτη φορά στις τελευταίες διαδηλώσεις, κυκλώσαν το Υπουργείο από όλες τις πλευρές. Μόλις ξεκίνησε η περικύκλωση, οι δυνάμεις της Αστυνομίας αποσύρθηκαν. Λίγα λεπτά μετά, οι διαδηλωτές συμπυκνώθηκαν ξανά στο δρόμο μπροστά στο Υπουργείο.

14.21: Μόλις Δεύτερη απόπειρα περικύκλωσης της Γ.Γ. Μακεδονίας Θράκης, με τη βοήθεια των νέων μπλοκ που καταφτάνουν - μόλις τώρα προσεγγίζουν και τα τελευταία. Τα συνδικάτα καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στην περιφρούρηση. Οι διαδηλωτές πετάνε σκουπίδια μέσα στην αυλή του κτηρίου.

14.28: Συγκρούσεις μικρής κλίμακας γύρω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας. Διαδηλωτές έριξαν πέτρες προς το κτήριου, ενώ ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από χειροβομβίδες της Αστυνομίας.

14.31: Εντείνονται οι συγκρούσεις: πετροπόλεμος, μολότωφ μέσα στη Γενική Γραμματεία, δακρυγόνα, κρότου λάμψης μπροστά στην πόρτα της Γραμματείας και την Εμπορική Τράπεζα. Η Αστυνομία κυνήγησε ένα κομμάτι προς το Εργατικό Κέντρο. Η πλειοψηφία του κόσμου παραμένει ψύχραιμη και τα μπλόκα των διαδηλωτών προσπαθούν να συνεχίσουν την περικύκλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου