Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ 300

 Posted by Candia Alternativ@ on Δεκεμβρίου 27th, 2011

Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένας αγώνας που κράτησε 44 μέρες και τέλειωσε με την κατάκτηση ανάμεσα στ’ άλλα και του δικαιώματος ταξιδιού στη χώρα τους.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, είτε στη χώρα καταγωγής τους με ευθύνη των ελληνικών προξενικών αρχών, είτε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τις αστυνομικές υπηρεσίες ελέγχου εισόδου.
Αν η πρακτική αυτή των κρατικών αρχών συνιστά εκδικητική στάση και διακριτική μεταχείριση για τους 300 αγωνιστές της Υπατίας και του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, είναι απαράδεκτη και θα βρει απέναντί της όλον τον κόσμο της αλληλεγγύης που στήριξε τα δίκαια αιτήματα και βρέθηκε στο πλευρό των πρώην απεργών πείνας.
Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται στα κρατητήρια, ενώ καταπατούνται αυτονόητα δικαιώματα τους. Τα δε κυκλώματα που εμπορεύονται τις ανάγκες των μεταναστών για αξιοπρεπή διαβίωση, στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, είναι γνωστά στις αρχές, και δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για να φορτώνεται στις πλάτες των πρώην απεργών πείνας, η εγκληματική τους δραστηριότητα.
Όσο πλησιάζει η 25 Γενάρη, καλούμε όλον τον κόσμο που πύκνωσε τις γραμμές αλληλεγγύης τις μέρες εκείνες που δόθηκε ο μεγαλειώδης αγώνας της απεργίας, να δηλώσει παρών και πάλι, να ενώσει ξανά τη φωνή του, ενάντια σε κάθε αδικία απέναντι στους 300, αλλά και για την άμεση υλοποίηση και των τελευταίων δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς αυτούς.
Πηγή : http://fmkritis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου