Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ηράκλειο: «Δυνατή» παράσταση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια στο δημοτικό συμβούλιο

 Δυναμική είναι η παρουσία πολιτών που διαμαρτύρονται, αγανακτισμένοι από τα «χαράτσια». Πλήθος κόσμου, μέλη των λαϊκών επιτροπών Μασταμπά, Ατσαλένιου και Αϊ Γιάννη πραγματοποιεί αυτή την ώρα παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι λαϊκές επιτροπές συγκροτήθηκαν μετά από πρωτοβουλία των «Πολιτών Κατά του Χρέους», για να ζητήσουν από το δήμο να αναλάβει μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για τα χαράτσια της ΔΕΗ που οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

Με σχετική επιστολή τους την οποία υπογράφουν 80 άτομα, ζητούν από το Δήμο Ηρακλείου να καλέσει τη ΔΕΗ να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χαρατσιού και να δηλώσει την πρόθεση του να στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της επιχείρησης, στην περίπτωση που αυτή δεν θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το κάλεσμα.
Επίσης, διεκδικούν από τον Δήμο Ηρακλείου να δεσμευτεί πως θα επανασυνδέει με τις δικές του υπηρεσίες το ρεύμα εκεί όπου ενδεχομένως θα διακόπτεται, να αρνηθεί τη συμμετοχή του στις περιβόητες τριμελείς επιτροπές και να ζητήσει από την κυβέρνηση την ακύρωση του απαράδεκτου, άδικου, ανήθικου και αντισυνταγματικού αυτού μέτρου.
Γενική συνέλευση των «Πολιτών κατά του Χρέους»
Γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, οι «Πολίτες Κατά του Χρέους» στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (ισόγειο Ανδρόγεω) στη διάρκεια της οποίας θα γίνει απολογισμός των μέχρι σήμερα δράσεων, αλλά και σχεδιασμός για τα επόμενα οργανωτικά σχέδια που θα πρέπει να προχωρήσουν.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου