Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο αγώνας των Χαλυβουργώ​ν είναι και δικός μας αγώνας

 Οι εργάτες της Χαλυβουργίας συνεχίζουν την απεργία τους 50 μέρες τώρα και πρέπει να στηριχτούν με κάθε τρόπο. Οι 400 εργάτες της  « Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.» από τις 31 Οκτωβρίου απεργούν επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας, υπερασπιζόμενοι το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους. Απεργούν διεκδικώντας να επιστρέψουν στη δουλειά οι 50 συνάδελφοί τους, οι οποίοι απολύθηκαν μετά την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης να απορρίψει την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών τους.
          “Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας."

Εκδήλωση-Συζήτηση με τους απεργούς την Πέμπτη 22/12 στις 20:30,στο ΤΕΕ (Νεάρχου & Γιαμπουδάκη), καλούμε, την κοινωνία των Χανίων, τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους, και συνελεύσεις γειτονιών να συμμετέχουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών.


Για οικονομική ενίσχυση των απεργών:
Εθνική Τράπεζα: 200/623301-52
IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152
Δικαιούχος λογαριασμού: Δημήτρης Λιάκος ταμίας του Σωματείου

Δείτε και διαβάστε Επίσης: 
http://www.daskalopoulou.gr/?p=2025
http://www.youtube.com/watch?v=koj1zfPSTZ4 --
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: http://www.stekichania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου