Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη που έγιναν θέμα στη «Guardian»

 Τα αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη που έγιναν θέμα στη «Guardian»

Τη δική τους επιχείρηση με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα έχουν φτιάξει δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη καταφέρνοντας να αποκτήσουν μεγάλη φήμη σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Ο Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης, 28 και 25 ετών αντίστοιχα, απέδειξαν ότι πολλές φορές η φαντασία και το μεράκι νικούν την οικονομική κρίση ενώ κατάφεραν να γράψει γι αυτούς η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Για τα δύο αδέλφια αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε το 2008, όταν έφτασε στα αυτιά τους η ύπαρξη ενός παραγωγού έγχρωμων φασολιών από τις Πρέσπες. Έτσι αποφάσισαν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί, κάτι που σηματοδότησε την ενασχόλησή τους με το αντικείμενο και έτσι μέσα σε μερικά χρόνια έχουν καταφέρει τα προϊόντα τους (ελιές, φέτα, ελληνικό ελαιόλαδο, ντολμαδάκια, τόνος Αλοννήσου, λευκός ταραμάς και, πρόσφατα, μανιτάρια από την Πίνδο) να διατίθενται  σε 700 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 9 χώρες στην Ευρώπη.
Στη Θεσσαλονίκη ήδη λειτουργεί ένα κατάστημα με delicatessen προϊόντα της εταιρείας τους, ενώ τον ερχόμενο Φεβρουάριο πρόκειται να ανοίξουν μεζεδοπαντοπωλείο, στο Notting Hill του Λονδίνου. Όλα αυτά κίνησαν το ενδιαφέρον της βρετανικής εφημερίδας, η οποία έκανε ένα αφιέρωμα στα δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη. «Από σύμπτωση έγινε. Κάναμε κάπου μια παρουσίαση και μας πλησίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας. Μάλλον, εκείνο που τον εντυπωσίασε ήταν ότι θελήσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο σε αρκετά δύσκολη εποχή» τονίζει ο κ. Θωμάς Δούδης.
Μαζί τους, στην προσπάθεια που κάνουν για να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις στους ξένους καταναλωτές, τα δύο αδέλφια έχουν και τον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το μενού των εστιατορίων.
ΠΗΓΗ: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου