Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συμπεράσματα από την παρουσία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στα Χανιά

  Ανταποκρινόμενοι στο  κάλεσμα  αλληλεγγύης στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»στα Χανιά που διοργάνωσε  το Στέκι Μεταναστών  πήγαμε  για να ακούσουμε από κοντά τις εμπειρίες των ίδιων των εργατών της Χαλυβουργίας ,στο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρο αγώνα για όλους τους εργαζόμενους .
 Ήταν εντυπωσιακή  η παρουσία του Χανιώτικου Λαού , όλων των παρατάξεων  και ανένταχτων  πλην Λακεδαιμονίων ως συνήθως. Μας εντυπωσίασαν   οι απεργοί εργάτες  με την καθαρότητα των τοποθετήσεων τους  στα ερωτήματα που τέθηκαν. Η συζήτηση  ήταν πάρα πολύ γόνιμη και από την μεριά των εργατών της Χαλυβουργίας  και από τους παραβρισκόμενους . Εγώ  θα σταθώ  σε ένα μονάχα  που κατά την γνώμη μου  ήτα το σπουδαιότερο  και το κυριότερο  μήνυμα που  ήθελαν  να μεταλαμπαδεύσουν   οι απεργοί. ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ. Αυτό  τόνισαν και ξανά τόνισαν είναι το σπουδαιότερο πράγμα στην σημερινή συγκυρία της άγριας επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτό απεκόμισαν από την πολυήμερη απεργία τους.
Ως επίσης  ότι η πιο ουσιαστική αλληλεγγύη  εκτός από την υλική  είναι να ανάψουμε φωτιές τύπου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στους χώρους δουλειάς του  ο κάθε εργαζόμενος σε όλα τα μήκη και πλάτη  της Ελλάδας.
 ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ.
Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου