Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Παγώνει» το νομοσχέδιο για ειδικότητα με εξετάσεις;

  Ανακοίνωση της ΑΡΣΙ 23-12-2011

http://www.arsinet.gr/index.php/2011-10-05-18-43-03/arsi/96-2011-12-23-20-16-48

Από σημερινό δημοσίευμα του iatropedia διαβάζουμε:
Τις έντονες αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αλλάζει τον τρόπο λήψης της ιατρικής ειδικότητας εκφράζουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου (ΝΔ και ΛΑΟΣ), γεγονός που οδηγεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να κρατήσει προς το παρόν το σχετικό νομοσχέδιο στο συρτάρι.
 Μετά και τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για το θέμα του νομοσχεδίου ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται πως θα προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις.  Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε θα θέσει το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου.  Πηγή IatropediaΕίχε προηγηθεί το δημοσίευμα του Βήματος την Τετάρτη το βράδυ όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη στη Βουλή, μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμμάτων, με στόχο τον προγραμματισμό των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού απέρριψαν δύο θέματα που έθεσε η ηγεσία του υπουργείου: τις αλλαγές στη λήψη ιατρικής ειδικότητας (πανελλαδικές εξετάσεις για την έναρξη της ειδικότητας) και τον νέο πρότυπο διοίκησης του ΕΣΥ (συνεργασία δημοσίου ιδιωτικού τομέα κλπ).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και οι υφυπουργοί κ.κ. Μ. Τιμοσίδης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Βαρτζόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρμόδιος για θέμα Υγείας κ. Εμ. Μπεντενιώτης και ο Γραμματέας του ΚΤΕ, κ. Δ. Αντωνακόπουλος, ο υπεύθυνος τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κ. Αθ. Γιαννόπουλος και η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κυρία Αρτεμις Τσικνιά.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι: στη Βουλή θα κρίνεται ότι δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης -σε ενδεχόμενη διαφωνία, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί ένα «κοινό πλαίσιο συνύπαρξης» με δεδομένη την κρισιμότητα της νέας δανειακής σύμβασης.
Μόνος δρόμος ο αγώνας!
Είναι σαφές ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Ο πιο συνεπής υπουργός της  τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας, κ. Λοβέρδος έχει επανειλημμένως τονίσει ότι βασίζει την πολιτική του καριέρα στο εν λόγω νομοσχέδιο. Προειδοποιούμε:
Καμία διαφοροποίηση στο νομοσχέδιο δεν γίνεται δεκτή. Δεν θα ανεχτούμε πολιτικά παιχνιδάκια ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος στις πλάτες του ιατρικού κόσμου. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου. Είναι πολύ γελασμένοι, όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να φέρουν και να ψηφίσουν με τρίπλες ή ελιγμούς την διάλυση του εργασιακού μας μέλλοντος. Προειδοποιούμε τη Ν.Δ ότι η ενδεχόμενη άρνηση της στο εν λόγω νομοσχέδιο δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πρόσφατα πεπραγμένα της στο χώρο της υγείας και για τη συμμετοχή της στην αντιλαϊκή κυβέρνηση των μνημονίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ιδίως αν όπως διαφαίνεται η άρνηση γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου και όλα θα τα λύσει η βουλή.. Τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι και τα πιθανά ανταλλάγματα είναι σίγουρα πολλά και για αυτό καλούμε όλους τους νέους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση.
Μόνο οι κινητοποιήσεις μπορούν να ρίξουν το νομοσχέδιο και να ορίσουν ένα διαφορετικό μέλλον για όλους μας! Ο μόνος που μπορεί να παγώσει το νομοσχέδιο και όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της υγείας είναι ο δρόμος του αγώνα! Συνεχίζουμε σε αυτόν το δρόμο που έχει παγώσει το νομοσχέδιο από τον προηγούμενο Μάιο που ξαναεμφανίστηκε στη δημοσιότητα και θα το κλειδώσει εκεί που πραγματικά ανήκει: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! 
 Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών                                Α.Ρ.Σ.Ι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου