Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί δεν νικά εκείνος που έχει δίκιο αλλά αυτός που παλεύει γι αυτό

 Το καίριο ζήτημα που έφερε στην πρώτη γραμμή ο αγώνας των χαλυβουργών είναι εργασιακός μεσαίωνας που απλώνεται σε όλους τους τόπους δουλειάς, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις απολύσεις και όλο το αντεργατικό μνημονιακό, οπλοστάσιο.
«Μας έδειξαν πια τον γκρεμό και είπαμε: ε! όχι δεν θα πέσουμε κιόλας.Η εργοδοσία μας απειλεί. Εμείς όμως αυτές τις ημέρες περνάμε εδώ Πανεπιστήμιο και μαθαίνουμε. Σκλάβοι για τα κέρδη των βιομηχάνων δεν θα γίνουμε»,
 γράφουν σε κάλεσμα τους. « Κι ήρθατε κι εσείς και σταθήκατε πλάι μας και κάναμε δυο βήματα δώθε. Γι’ αυτό αισθανόμαστε, σα να έχουμε πάρει την πρώτη νίκη.  «Νικήσαμε το φόβο». «Σπάσαμε τη σιωπή» θα πει ο πρόεδρος του σωματείου. Τώρα πια, η απεργία και το μήνυμά της ξέφυγε από τους τοίχους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
     Πρέπει να αντέξουν οι χαλυβουργοί για να νικήσουν, κι αυτό το αισθάνονται όλοι.  Έτσι πηγαίνουν τόνοι τα τρόφιμα για τις οικογένειες τους και χρήματα όχι κυρίως από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημα του καθένα. Η επιτροπή των γυναικών των χαλυβουργών απλώνει το απεργιακό μήνυμα παντού και προσπαθεί, κανείς απεργός στο σπίτι του να μην αισθάνεται μόνος με τα προβλήματά του. Οι εργαζόμενοι στήνουν συναυλίες, συζητήσεις. Όλοι μιλούν στην πύλη. Ανταλλάσσουν χαρές και λύπες. Τα συχαρίκια σ’ αυτόν που έγινε πατέρας, τη συμπαράσταση στην κυρά του άλλου που τα παιδιά της ετοιμάζονται για μετανάστες. Μοιράζονται και γι’ αυτό δυναμώνουν κι αντέχουν.
Οι χαλυβουργοί όμως έχουν ένα όπλο για να μείνουν όρθιοι: Την αλληλεγγύη!
Αυτό το όπλο, βρίσκεται τώρα στα δικά μας χέρια.

 Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καλεί σε εκδήλωση-συζήτησηΠέμπτη 20:30 στο ΤΕΕ (Νεάρχου & Γιαμπουδάκη), με θέμα την έμπρακτη αλληλεγγύη  στον αγώνα των εργατών της Ελληνική Χαλυβουργίας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και δύο εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ                                
 
Δείτε και διαβάστε επίσης :

https://erodotos.wordpress.com/2011/12/11/apergia-xalyboyrgoi-1962/

https://www.youtube.com/watch?v=z4K39EmHmac&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=86Re06QuCEg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ONxZoIYYgZ0
--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: http://www.stekichania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου