Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με προγραμματισμένη επισκευή του μοναδικού ακτινολογικού μηχανήματος.


Ρέθυμνο 30-12-11 Προς
Διοικητικό Συμβούλιο,
Επιστημονικό Συμβούλιο
&
Ιατρική Υπηρεσία
Με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, το μοναδικό νοσοκομείο του νομού, εδώ και πολύ καιρό, καλύπτει τις ανάγκες του με ένα προβληματικό ακτινολογικό μηχάνημα. Είναι αδιανόητη η απουσία εφεδρικού μηχανήματος για τις περιπτώσεις βλάβης ή
 υπερβολικού φόρτου περιστατικών, και δεν προνοήθηκε όταν καταργήθηκε πανηγυρικά η δεύτερη ακτινολογική μονάδα.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος, που θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, αφήνει το νοσοκομείο ακάλυπτο από τον απλό, αλλά απόλυτα απαραίτητο, ακτινολογικό έλεγχο των επειγόντων. Επίσης, είναι απαράδεκτο, για κάθε δημόσιο νοσοκομείο που σέβεται τον εαυτό του να καλύπτει τις ανάγκες του σε απλές ακτινογραφίες με ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και με τον αξονικό τομογράφο. Δηλαδή, περιστατικό που θα αρκούνταν σε μια απλή ακτινογραφία να κάνει αξονική;
Δεν φταίει κανένας ασθενής να πληρώνει τα σπασμένα και τις ανεπάρκειες της διοίκησης, επιβαρυνόμενος με τεράστια δόση ακτινοβολίας και υπερβολικό οικονομικό κόστος. Θεωρούμε ότι η διοίκηση, από τη στιγμή που είναι ανίκανη να εξασφαλίσει έγκαιρα εφεδρικό μηχάνημα για το νοσοκομείο, θα έπρεπε να είχε έρθει ήδη σε συνεννόηση με όλες τις ακτινολογικές μονάδες της πόλης και με το ΕΚΑΒ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επείγοντα περιστατικά τη μέρα της επισκευής.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελλιπής συντήρηση, για οικονομικούς λόγους, του μηχανήματος των υπερήχων, οδήγησε σε απίστευτη ταλαιπωρία ασθενείς και γιατρούς, επί ένα μήνα, μέσα στην αυξημένη κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου.
Καταγγέλουμε στους συμπολίτες μας ότι, παρά τις επανειλλημένες εκκλήσεις μας προς την διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία, το μοναδικό μηχάνημα υπερήχων του νοσοκομείου, το οποίο μάλιστα είναι σύγχρονο νέας τεχνολογίας, αχρηστεύεται λόγω άρνησης της διοίκησης να συνάψει σύμβαση συντήρησης του. Για τους λόγους αυτούς και επειδή η διαγνωστική ακρίβεια του μηχανήματος είναι πια πολύ περιορισμένη, αναγκαζόμαστε να αναστείλουμε και την εκτέλεση των τακτικών υπερηχογραφημάτων διότι η αυξημένη ευθύνη απέναντι στον ασθενή το επιβάλλει.


Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου