Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου

 Ψήφισμα συμπαράστασης στους χαλυβουργούς


Παραμένει υπό κατάληψη το δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ σήμερα στις 6 το απόγευμα στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνονται, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις ΑΠΕ: το πολύμπριζο "Κρήτη"»
για το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στη σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις συνέπειές της στο οικονομικό και φυσικό περιβάλλον του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί η ταινία «Αποπηγάδι: Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς» η οποία βασίστηκε σε αληθινά βίντεο, φωτογραφίες και έγγραφα, από τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής και των αλληλέγγυων πολιτών.
Την Κυριακή, στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων στο Ρέθυμνο και τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης.
Στόχος της κατάληψης όπως σημειώνεται στο κείμενο της συνέλευσης, «η ανατροπή της Κυβέρνησης και του πεθαμένου πολιτικού συστήματος  και η ακύρωση του μνημονίου. Είμαστε στο δημαρχείο, ένα κατεξοχήν δημόσιο-διοικητικό κτήριο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουμε βασικούς κρατικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους  καταπιεστές μας να μας ακούσουν. Από την άλλη, μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, θέτουμε τις βάσεις για τη μεταξύ μας επικοινωνία και το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας».
Η συνέλευση εκφράζει την αλληλεγγύη της στις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων που πραγματοποιούνται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα και καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους αστέγους και απόρους της πόλης. Το υλικό θα μαζεύεται στο χώρο του Δημαρχείου.
Επίσης, από το χώρο «ΝΑΚΛΙ» μεταφέρθηκε στο χώρο του Δημαρχείου, η πρωτοβουλία του α’ βάθμιου συντονιστικού σωματίων και  πολιτών Ενάντια στα χαράτσια.
Ψήφισμα συμπαράστασης από την κατάληψη στους χαλυβουργούς
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Χαλυβουργών, που με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν να κλιμακώνουν τον αγώνα του. Οι Χαλυβουργοί έχοντας συμπληρώσει 109 ημέρες απεργίας αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους, επιμένοντας στα αιτήματά τους, για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και επιστροφή όλων στο εργοστάσιο με 8ωρο- 5ήμερο.
Η εργοδοσία έχει πανικοβληθεί γιατί βλέπει τους απεργούς όχι μόνο να μην υποκύπτουν στην κόπωση και τα προβλήματα, αλλά ανακτούν τη δύναμή τους, έχοντας στο πλευρό τους μία πρωτόγνωρη αλληλεγγύη να συνεχίζουν να ανάβουν σπίθες ξεσηκωμού παντού.
Πιστεύουμε ότι η πιο έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα τους είναι ο καθένας-μία και η κάθε συλλογικότητα στο χώρο που ζει και εργάζεται να αντιταχθεί στην επερχόμενη βαρβαρότητα και εξαθλίωση που μας οδηγούν.
Και η κατάληψη του Δημαρχείου στο Ρέθυμνο αυτό το σκοπό έχει. Να συνενώσει τον αγώνα μας με όλους τους αγώνες που δίνονται ενάντια στο Μνημόνιο, ενάντια στην Ε.Ε., να γίνει ένα τσουνάμι που θα παρασύρει στο πέρασμά του κάθε αντιδραστικό και κάθε σφουγγοκωλάριο των κεφαλαιοκρατών.
Σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Δημαρχείο στο Ρέθυμνο. 
Επίσης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις στο ΚΕΠ- Παλιό δημαρχείο Χαλανδρίου, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, στην Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, στο δημαρχείο Χολαργού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και στην κατάληψη του δημαρχείου στη Χίο που ξεκίνησε σήμερα.
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!
Κατάληψη Δημαρχείου Ρεθύμνου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου