Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο ο Δ/ντης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

 «Όταν οι επηρμένοι Λουδοβικάριοι γίνονται μαντρόσκυλα επί δικαίων και αδίκων»
Μετά το «κατεπείγον» έγγραφο του Διοικητή Ρεθύμνου προς το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αναφορικά με τις εφημερίες και τις «βολές» για κλίκες και συντεχνίες, ο Δ/ντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και μέλος του συμβουλίου Γιάννης Παρασύρης,
υπέβαλε την παραίτησή του. Σε επιστολή του αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση:
«Έλεγα και είχα ελπίδες μέσα μου ότι όσα χρόνια θα υπηρετούσα το Δημόσιο δεν θα κατέφευγα στον τύπο για υπηρεσιακά θέματα. Όμως μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας στη δημόσια υγεία νέα και πρωτόγνωρα γεγονότα στο Νοσοκομείο μας, που αντανακλούν μια γενικότερη πολιτική αντίληψη των εκφραστών της εξουσίας, με αναγκάζουν να τοποθετηθώ δημόσια για την πολυσχιδή κρίση της χώρας μας και για τις συμπεριφορές κάποιων.
Συγκεκριμένα στις 7/2/2012 παραιτήθηκα από μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου μετά από το κατεπείγον έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου την προηγούμενη ημέρα για το πρόγραμμα εφημεριών. Με αυτό το έγγραφο και σε ανακολουθία με τον ίδιο του τον εαυτό προχώρησε χωρίς συζήτηση στην απόρριψη του προηγούμενου προγράμματος, που καθόριζε και με την σύμφωνη γνώμη του τον ασφαλή τρόπο συνεχούς εφημέρευσης του Νοσοκομείου μας .
Όμως η αλαζονεία του ανδρός δεν περιορίσθηκε μόνο σε αυτή την αυθαιρεσία και προχώρησε σε σοβαρά ατοπήματα. Παρακάτω θα αναφερθώ εκτενέστερα για αυτά τα ατοπήματα αλλά πριν προχωρήσω στην κριτική μου για την μεσιανική αντίληψη των σωτήρων της πατρίδας μας πρέπει να απαντήσω γιατί έγραψα αυτό το κείμενο κατά παράβαση της πάγιας απόφασης μου να απέχω μέχρι σήμερα από τις δημόσιες τοποθετήσεις. Απλά το κατεπείγον έγγραφο του Διοικητή με είχε στόχο, αφού απευθύνθηκε προσωπικά σε μένα, όπως και στα υπόλοιπα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Αλλά και σε τελική ανάλυση το έγγραφο αυτό όπως διαπιστώνει όποιος το διαβάσει αποτελεί μια κατάφορη προσβολή στα άτομα, που απευθύνεται. Αυτό όμως, που μου ανέβασε θυμό ήταν και η προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μου παράλληλα με την εξάντληση της υπομονής μου απέναντι σε κάθε εξυπνάκια. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να τοποθετηθώ δημόσια έπαιξε και η ανάγκη να υπερασπιστώ την ελευθερία, που έχω σαν πολίτης δημοκρατικής και υποθετικά, όπως την κατάντησαν, ανεξάρτητης χώρας. Έτσι στην πορεία αυτής της τοποθέτησής μου και υπό το πρίσμα της αντιμετώπισης ενεργειών, που θίγουν την αξιοπρέπειά μου, περιμένω την επιείκεια του αναγνώστη αν εξ ανάγκης το κείμενο αυτό πάρει και προσωπικό χαρακτήρα.
Παρακάτω στην κατά βήμα ανάλυση του κατεπείγοντος εγγράφου του Διοικητή αναγκάζομαι να απαντήσω πολιτικά και ειρωνικά στις απόψεις ενός διορισμένου φερέφωνου, που αντανακλούν την τακτική της ανασφάλειας και της τρομοκρατίας, που ασκούν τελευταία κάποιοι ένοχοι κύκλοι της πολιτικής και της ενημέρωσης για να μας κάμουν να ξεχάσομε τις ευθύνες τους.
Στην αρχή και στο τέλος του εγγράφου του και εναντίον του Επιστημονικού Συμβουλίου, που το απαρτίζουν γιατροί μετά από εκλογική διαδικασία, γράφει ο "πολύς Διοικητής" ...... δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ......και ...... πάντως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τις συντεχνίες και τις κλίκες.
Του απαντώ ότι είναι αργά για δάκρυα . Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει και πριν το μνημόνιο, που όπως φαίνεται κάποιοι ούτε το διάβασαν πριν υπογράψουν. Άλλωστε οι βολεμένοι δεν ζουν την χρεοκοπία για να τη γνωρίζουν. Θα την μάθουν όμως αν ρωτήσουν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δηλαδή όσους είναι άνεργοι, πεινασμένοι, άστεγοι, τα εύκολα θύματα της εφορίας και πολλούς άλλους, που ζουν σκληρά και τιμωρούνται σαν να ήταν μόνο αυτοί υπαίτιοι της κατάστασης αυτής.
Και το αποκορύφωμα της διαστρέβλωσης των γεγονότων είναι ότι ο Διοικητής δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι οι κυρίως υπεύθυνοι της καταστροφής ήταν οι όποιοι ένοχοι πολιτικοί, που μένουν ατιμώρητοι μετά το συνταγματικό πραξικόπημα της κατοχύρωσης των βουλευτών με το δικαίωμα του μονάρχη να είναι υπεράνω δικαιοσύνης. Αλλά αν ο Διοικητής διάβαζε ιστορία θα γνώριζε ότι στις χρεοκοπίες του1893 και του 1932, που το Ελληνικό κράτος τις είχε ομολογήσει επίσημα, δεν χάθηκαν ούτε εθνική κυριαρχία ούτε και οι τράπεζες του. Σήμερα τι θα πετύχουν οι σωτήρες;
Αλλά και για τις κλίκες και τις συντεχνίες δεν γνωρίζει ότι οι πολιτικοί επειδή έχουν ανάγκη την ψήφο των πολιτών τις προστατεύουν με νόμους από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας και τις έχουν κατοχυρώσει να λειτουργούν σαν αμετακίνητος θεσμός;
Και σε αυτό το ερώτημα ο Διοικητής κάνει τον κοριό, αφού ανακαλύπτει σαν Δον Κιχώτης την πηγή του κακού στο Επιστημονικό Συμβούλιο, που λειτουργεί σαν κλίκα και συντεχνία . Δεν του μένει λοιπόν παρά να ορμήσει σαν μυθικός Βαλλερεφόντης και να φονεύσει τη Χίμαιρα.
Στη συνέχεια και μετά τη θεαματική εισαγωγή για τα περί χρεοκοπίας στο έγγραφο του κατά λέξη αναφέρει ....τα χρήματα είναι λίγα και συγκεκριμένα και είναι ανεπίτρεπτο να σπαταλούνται.
Θεωρεί λοιπόν σπατάλη την ήδη μειωμένη πληρωμή των εφημεριών, που κάνουν οι γιατροί. Και πάλι γιατί ξεχνά αυτούς, που εδώ και πολλά χρόνια σπαταλούσαν με κάθε τρόπο νόμιμο και παράνομο το δημόσιο χρήμα και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία; Επιπλέον γιατί δεν έχει κατά νου κάποιους από τους επιτήδειους και σπάταλους, που από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης και χωρίς αντίλογο ενοχοποιούν τους πάντες για να δεχτούμε τη διάσημη αξίωση ότι όλοι μαζί τα φάγαμε;
Για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και για να καταλάβει ότι δεν σπαταλά χρήματα το κράτος για τις εφημερίες, που κάνω, αναγκάζομαι να του επισημάνω τα εξής. Οι Ρεθεμνώτες και όσοι άλλοι έχουν έρθει σε επαφή με μένα γνωρίζουν και το διαβεβαιώνω ο ίδιος ότι δεν είχα και δεν έχω επαφή με χρηματισμό κάθε μορφής. Επιπλέον είναι παραπάνω από σίγουρο ότι το δημόσιο όσα χρόνια εργάζομαι σε αυτό ήταν αρκετά φειδωλό, αφού οι αμοιβές του ήταν πάντα κατώτερες σχετικά με τις πολυετείς σπουδές και με τον χρόνο, την ευθύνη, τον κόπο και το αποτέλεσμα της εργασίας μου.
Αυτό το .........."ένα επιστημονικό όργανο καλύπτει, κατά την άποψη μου, συνδικαλιστικές αξιώσεις, σε καιρούς ιδιαιτέρως χαλεπούς και κρίσιμους" .......... είναι μία άλλη άστοχη κορώνα του,αφού δεν είμαι συνδικαλιστής και ούτε έχω επιδιώξει να εκλεγώ σε πολιτική θέση της τοπικής ή της κεντρικής διοίκησης μέχρι σήμερα από τότε, που γεννήθηκα.
Κάπου εδώ φαίνεται ότι εξαντλήθηκαν τα άσφαιρα πυρομαχικά του εναντίον μας και στο Α. μέρος του εγγράφου ξεδιπλώνει το αυταρχικό εγώ του, που αποπνέει μεσαιωνικό δεσποτισμό. Η γραφή του συνεχίζει την παράσταση του δράματός του και με ηρωικό τόνο καθώς παίρνει την υπόθεση πάνω του το ύφος της "διήγησης των επερχομένων επών του" γίνεται υλακώδες. Θέλει να δείξει τη σιδηρά πυγμή του πριν ακόμη πέσει, αφού προαναγγέλλει μεγαλόπρεπα και με τις εκφράσεις, που θέλουν μάλλον να σκορπίσουν τρόμο ........ σαρωτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ......προσωπικά από εμένα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της εφημερίας ........ πιθανή απουσία του ιατρού από το νοσοκομείο θα έχει σοβαρότατες συνέπειες οικονομικές, πειθαρχικές και ποινικές .......και .....θα έρθω σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα, ώστε να βοηθήσει επικουρικά τους ελέγχους εφημέρευσης.
Σιγά φοβήθηκα. Όχι άλλες συμφορές. Όσο για τους αστείους λεονταρισμούς απαντώ απλά. Μην έχεις αυταπάτες. Δεν περίμενα τις απειλές σου στα 24 χρόνια, που εργάζομαι στη δημόσια υγεία για να τηρώ και με το παραπάνω το χρόνο του πρωινού ωραρίου και των εφημεριών.
Επίσης σε πληροφορώ, ότι μόνο και μόνο επειδή το ήθελα, αφιέρωσα σε χρόνο παραπάνω από το 1/3 της ζωής μου τα τελευταία 30 χρόνια, που σπούδαζα και δούλευα σαν γιατρός. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τις αστυνομεύσεις κανενός για αυτήν την επιλογή μου.
Στα μέρη Β. Γ. Δ. του εγγράφου ο Διοικητής γράφει διάφορα με κορυφαία την ιδεοληψία του ότι το Νοσοκομείο μας θα λειτουργεί περίπου σαν στρατώνας όπου οι γιατροί πρωί-πρωί και πριν τις 8.15΄ σε σειρά θα δίνουν παρουσία στον ίδιο ή στην γραμματέα του.
Υπενθυμίζω στον Διοικητή ότι στις αρχές, που είχε έρθει σαν βασιλικότερος του βασιλέος ήταν πρόθυμος να επεξεργαστεί σχέδια συγχώνευσης του Νοσοκομείου μας με αυτό των Χανίων. Τα κονδύλια, που δαπανά το Δημόσιο για το Νοσοκομείο μας είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με αυτά για το Λασίθι, που έχει περίπου 10.000 κατοίκους λιγότερους από το Νομό μας. Φαίνεται ότι η Ελούντα με τα πολυτελή ξενοδοχεία της έχει μεγάλη πολιτική βαρύτητα ακόμη και σήμερα.
Όμως ειλικρινά κάπου προβληματίζομαι. Δεν γνωρίζω αν αυτή η συμπεριφορά του Διοικητή είναι μόνο δική του εσωτερική παραγωγή ή αν στηρίζεται και από αλλού.
Σίγουρα όμως το θράσος του συναγωνίζεται τον υπουργό, που δήλωσε στην τηλεόραση ότι θα γίνει μακελειό αν οι δικαστές ακουμπήσουν τα ιερά τέρατα της πολιτικής.
Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα φέρουν μια ριζική ανανέωση στη βουλή και επιτέλους ότι θα πεταχτούν στα τάρταρα της Ιστορίας η φαυλοκρατία και ο πολιτικός αμοραλισμός».


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου