Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Χανιά, 5 Απρίλη 2011
Το τελευταίο τριήμερο ζούμε την συντονισμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια νεοχιτλερικών κύκλων να επιβάλλουν στα Χανιά μια ατζέντα μίσους και ωμής βίας. Ζούμε την απόπειρα αναβίωσης του κλίματος μαύρου τρόμου, που δύο χρόνια πριν έφτασε στην «κορύφωση» του, όταν φασιστοειδή χάραξαν με ξυράφι τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι νεαρής καθηγήτριας.
 Πρώτα διέσπειραν μια ανερμάτιστη προπαγάνδα με τερατώδη ψεύδη και νοσηρά κατασκευάσματα εις βάρος του μεταναστευτικού κόσμου γενικότερα, κυρίως όμως στοχευμένα και λυσσαλέα ενάντια στον πρόσφατο μεγαλειώδη αγώνα των 300 εργατών μεταναστών. Γρήγορα πέρασαν στις πράξεις με τον εμπρησμό αυτοκινήτου μέλους μας και με μια σειρά άγριων επιθέσεων σε μετανάστες που εξαπολύθηκαν τις 3 τελευταίες μέρες και έχουν οδηγήσει ανθρώπους στο νοσοκομείο.
Από την μεριά μας διαπιστώνουμε δυστυχώς μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τον προπέρσινο κύκλο φασιστικής βίας. Οι τραμπούκοι αυτοί δρουν με υπερβολική άνεση, σε ώρες που κυκλοφορεί ακόμα κόσμος στους δρόμους και σε κεντρικά σημεία της πόλης – όπως διαπιστώσαμε και με τα μάτια μας σε δυο περιπτώσεις επιθέσεων. Μάλιστα στη μία, μόνο εξαιτίας της τυχαίας παρουσίας μας, θα οδηγηθούν τελικά στη δικαιοσύνη δύο από τους τραμπούκους που έδερναν και απειλούσαν, ενώπιον και των «οργάνων της τάξης», τα οποία μάλιστα δεν παρέλειψαν να προσαγάγουν και μέλος μας που προσπάθησε να προστατέψει το θύμα.
Έχουμε να κάνουμε με μία επιχείρηση Μαύρης Αντίδρασης, συμφερόντων που θέλουν τον κόσμο της δουλειάς διαιρεμένο, που θέλουν την εργασία μαύρη και υποτιμημένη, που προωθούν και ποντάρουν στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ένα κομμάτι της χανιώτικης κοινωνίας, αυτό που πρόσφατα επικράτησε ενός ανελέητου ταξικού αγώνα απέναντι στο κράτος των εργολάβων και της μαύρης εργασίας, αυτό που δικαιώθηκε προς όφελος ολόκληρης της εργατιάς (μείωση απαιτούμενων προς ασφάλιση ενσήμων για ΟΛΟΥΣ), σήμερα δέχεται την αντεπίθεση του (παρα)κράτους. Τα υποκείμενα με τα λοστάρια και τα φουσκωμένα μπράτσα, τα μπλογκς που ωρύονται για τη «λαθρομετανάστευση», βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, στο πλευρό των κυρίαρχων ελίτ και υπό τις εντολές τους, για να υποδεικνύουν γκεμπελικά άλλον φταίχτη για τα δεινά των ντόπιων συναδέλφων μας, έτσι ώστε να συνεχίζουν να τη βγάζουν καθαρή οι εντολοδόχοι τους.
Είναι φροντίδα της κοινωνίας του μόχθου να υπερασπίζει τα κεκτημένα και τα δικαιώματά της, αλλά πάνω από όλα τους ανθρώπους της. Καλούμε τους έλληνες συναδέλφους μας να σταθούν αλληλέγγυοι στην μεταναστευτική κοινότητα αυτής της πόλης και ενωμένοι να στείλουν τους νεοναζί μπράβους και τραμπούκους πίσω στις τρύπες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου