Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία, ληστεύουν τη ζωή μας, ληστεύουν τα ταμεία και ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Ολόκληρες δεκαετίες οι κυβερνώντες έκλεψαν αμύθητα κέρδη και έδωσαν «γη και ύδωρ» στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ σήμερα ζητάνε πολλαπλές θυσίες από τους εργαζόμενους για να διασωθούν.
Η στρατηγική της κυβέρνησης για την υπέρβαση της κρίσης
, που τη συνδιαμορφώνει με την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και την εφαρμόζει με επώδυνο τρόπο, διαλύει την παιδεία, την υγεία,  την κοινωνική ασφάλιση, κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις και αναιρεί όλες  τις υποσχέσεις για εργασία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές παροχές.                                                                                            
Σήμερα οι κυβερνώντες με το Μνημόνιο  εξωθούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στο περιθώριο και την ανεργία, υπογράφοντας την καταδίκη τους σε εξαθλίωση, ενώ σε κάθε ευκαιρία δε διστάζουν να  καταστέλλουν βίαια και με χημικά δακρυγόνα την αυξανόμενη κοινωνική διαμαρτυρία και να τρομοκρατούν με ποινές φυλάκισης τα μαζικά κινήματα πολιτικής ανυπακοής-άρνησης πληρωμής των ληστρικών αυξήσεων, θεωρώντας και αντιμετωπίζοντας τους διαδηλωτές ως εσωτερικό εχθρό. Πολύ πρόσφατα μάλιστα στην βόρεια Ελλάδα παρουσιάστηκαν ασκήσεις του Στρατού για την αντιμετώπιση διαδηλωτών !!!!!!!!!!!. Συκοφαντούν όποιον αγώνα δεν τους αρέσει,  κηρύσσουν ως παράνομες και καταχρηστικές μαζικές μαχητικές απεργίες, για την αποτροπή γενικευμένων κοινωνικών και εργατικών αντιδράσεων, ώστε να εφαρμοστεί  απαρέγκλιτα το Μνημόνιο σε όλους τους τομείς, σε ένα περιβάλλον «κοινωνικής ειρήνης» και συναίνεσης. Επιπρόσθετα σκοτώνουν και εξευτελίζουν όνειρα και ελπίδες και καταδικάζουν το μέλλον  μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων σε διαρκή απελπισία, φτώχεια, ανεργία, κοινωνικό αποκλεισμό.
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ. ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ Ε.Ε.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
Ένας πολίτης άνευ σημασίας
ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Και κάτι ακόμα  οι πολίτες άνευ σημασίας  διαμαρτυρόταν και φώναζαν στη Ιαπωνία ενάντια στην χρήση πυρηνικής ενέργειας (αλλά ποιος τους άκουγε γιατί όλοι  οι άνθρωποι της  εξουσίας έχουν την ίδια μούρη). Τους θεωρούσαν γραφικούς ότι είναι ενάντια στην πρόοδο , στην ανάπτυξη, Τώρα τι έχουν να απαντήσουν που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί κινδυνεύουν από καρκίνους και τι θα γίνουν  αυτά τα εκατομμύρια άνθρωποι τι θα φάνε τι θα πιούνε τα τουγιότα και τα μιτσουμπισι  δεν τρώγονται.

 GOODNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου