Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Συρία. Στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης βρίσκονται στην πόλη Ντεράα, ενώ η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης συνεχίζεται στη Δαμασκό και σε άλλες πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες  οι νεκροί, ενώ η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί κάθε έκκληση για τερματισμό της βίας.

Πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν με άρματα μάχης στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας.
Από τους μιναρέδες των τεμενών απευθύνονται εκκλήσεις για βοήθεια. Οι δυνάμεις της τάξης μπήκαν στα σπίτια. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πυροβολούν όποιους βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πυροβόλησαν ακόμη και τις δεξαμενές νερού στις στέγες για να στερήσουν το νερό από τους ανθρώπους.
Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέση σε στέγες και τα άρματα μάχης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση» τονίζει ο ακτιβιστής Αμπντάλα Αλ-Χαρίρι και προσθέτει ότι η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες.
Εν τω μεταξύ, η Σύρια έκλεισε όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική της Ιορδανία, μετά την ανάπτυξη αρμάτων μάχης του στρατού στην Ντεράα, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ιορδανός υπουργός Πληροφοριών Τάχερ Αντουάν
Υπάρχουν τραυματίες. Δεκάδες συνελήφθησαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν την ίδια πρακτική σε όλα τα κέντρα της λαϊκής εξέγερσης. Θέλουν να καταστείλουν την εξέγερση με τον πιο βίαιο τρόπο.
Τουλάχιστον 13 πολίτες σκοτώθηκαν σε εφόδους των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας στην παράκτια πόλη Τζάμπλα.Η ηλεκτροδότηση και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στη Νάουα και κάτοικοι, ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλισμένοι, στήνουν οδοφράγματα για να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων
Εντολή στα στρατεύματα να πάρουν θέσεις σε προάστιο της Δαμασκού έδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, την ώρα που η επέμβαση των τεθωρακισμένων του στρατού στην πόλη Ντεράα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 35 αντικαθεστωτικών και μαζί τη διεθνή κατακραυγή.
Λευκά λεωφορεία μετέφεραν στρατιώτες στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, τη Ντουμά, σύμφωνα με όσα δήλωναν αυτόπτες μάρτυρες αργά το βράδυ της Τρίτης. Η Ντουμά είναι το προάστιο από το οποίο προσπάθησαν αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δημοκρατικοί διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της Δαμασκού, αλλά ανεκόπησαν από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος.
Περίπου 2.000 άντρες των δυνάμεων ασφαλείας πήραν θέσεις στο προάστιο Ντουμά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στήνοντας σημεία ελέγχου και σημεία εξακρίβωσης της ταυτότητας κατοίκων της περιοχής, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν και να συλλάβουν υποστηρικτές των δημοκρατικών διαδηλωτών.
Όταν συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα  και πολλά άλλα ασύλληπτης  βαρβαρότητας  για να μην χάσουν  την εξουσία τους αυτοί που για χρόνια ελέου  θεού  και μαστιγίου εκμεταλλευόταν τον  λαό της Συρίας, εμείς το λιγότερο που μπορούμε  να κάνουμε  είναι να βγούμε στους δρόμους  και να απαιτήσου εδώ  και τώρα  να σταματήσει  η σφαγή του Λαού της Συρίας. Είναι ξεκάθαρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ποιος επιδιόκει τον πόλεμο ενάντια στους λαούς  όπως σε όλο τον αραβικό κόσμο. Για αυτό αυτό είναι δίκαιο απέναντι στον άδικο πολεμο που έχουν εξαπολίσει  τα αραβικά καθεστότα  να αντιτάξουμε τον  δίκαιο πόλεμο του δοκιμαζόμενου λαού..
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ  ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ  Μπασάρ αλ-Άσαντ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ.
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ  ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
 ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΡΕΙΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 7 μ,μ,
 Επιτροπή  Αλληλεγγύης στους Αραβικούς Λαούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου