Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε»

  15-12-11 στην πλατεία της Αγοράς Χανίων στις 18:00.
Posted by Candia Alternativ@ 
Οι εργάτες της Χαλυβουργίας συνεχίζουν την απεργία τους 45 μέρες τώρα και  πρέπει να στηριχτούν με κάθε τρόπο. Οι 400 εργάτες της « Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.» από τις 31 Οκτωβρίου απεργούν επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας, υπερασπιζόμενοι το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους.
 Απεργούν διεκδικώντας να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους, οι οποίοι απολύθηκαν μετά την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης να απορρίψει την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών τους.
Καλούμε την Πέμπτη 15-12-11 σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε» στην πλατεία της Αγοράς στις 18:00.
Ο αγώνας των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία συνεχίζεται. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
Ένας σημαντικός εργατικός αγώνας ξεκίνησε, εδώ και 42 ημέρες, ένας αγώνας σημείο αναφοράς για όλη την εργατική τάξη στην πιο δύσκολη περίοδο. Στις 31 Οκτώβρη απολύονται 34 εργάτες και απειλούνται άλλοι 180. Η συνέλευση των εργατών αποφασίζει ομόφωνα απεργία διαρκείας μέχρι την επαναπρόσληψη όλων, χωρίς καμία εργατική υποχώρηση. Οι 400 εργάτες της « Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.» από τις 31 Οκτωβρίου απεργούν επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας, υπερασπιζόμενοι το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους. Απεργούν διεκδικώντας να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους, οι οποίοι απολύθηκαν μετά την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης να απορρίψει την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών τους.
Η εργοδοσία της επιχείρησης που επί σειρά ετών αποκόμιζε τεράστια κέρδη υπερκμε-ταλλευόμενη τους εργαζόμενους, τώρα τους στέλνει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, απειλώντας τους με απολύσεις, αν δε συναινέσουν στο νέο μεσαίωνα που τους ετοιμάζουν. Το κράτος αδιαφορεί και «προτείνει» μέσα από την Επιθεώρηση Εργασίας την υποταγή, στις προσταγές της εργοδοσίας. Τα ΜΜΕ πιστά στο ρόλο τους φιμώνουν τη φωνή των χαλυβουργών. Το κύμα αλληλεγγύης γιγαντώνεται και η εργοδοσία μετά από ένα μήνα απεργίας διαρκείας κάνει άλλες 16 απολύσεις, εκβιάζοντας και απειλώντας για τα χειρότερα. Οι εργάτες ανυποχώρητοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Δε λυγίζουν, αλλά εξεγείρονται, οργανώνονται και συνεχίζουν με τον αγώνα τους να «φωτίζουν» την εργατική τάξη.
«Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας.»
Η γενική συνέλευση των εργατών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Πηγή : http://www.stekichania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου