Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Όταν τελειώνουν οι ειδήσεις αρχίζει η επανάσταση

 Όταν τελειώνουν οι ειδήσεις αρχίζει η επανάσταση

tsantiri.gr
Δεν υπάρχουν πια ειδήσεις. Είδηση αποτελεί κάτι το νέο, το διαφορετικό. Κάτι το οποίο δεν γνώριζες. Στις περιπλανήσεις μου στα blogs νιώθω σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Οι ειδήσεις είναι οι ίδιες με… διαφορετικές ημερομηνίες!
Αφορμή για τη συγγραφή αυτού του άρθρου αποτέλεσε η ερώτηση φίλων γιατί έχει πέσει ο ρυθμός των δημοσιευμάτων που γράφω. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχω γράψει ελάχιστα. Τι έγινε; Κουράστηκα; Τα παράτησα;
Κάθε άλλο!
Απλά έχουν γραφεί τα πάντα! Η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
Το γνωρίζουμε. Από τον Ιανουάριο θα έρθουν νέα χαράτσια και φοροκαταιγίδα. Το γνωρίζουμε. Εκλογές δεν θα γίνουν μέχρι να ξεπουληθεί όλη η χώρα και να πεινάει τουλάχιστον η μισή. Επίσης γνωστό. Τα 2/3 της Βουλής συμπράττουν στο έγκλημα και η αριστερά στον κόσμο της. Το φωνάζαμε ότι από τους 300 άκρη δεν θα βγει.
Η Μέρκελ δεν αλλάζει στάση. Δεν περίμενα κάτι άλλο. Η Ρωσία τα έχει πάρει, κατεβάζει αεροπλανοφόρα και εξοπλίζει χώρες. Το γνωρίζαμε πριν καιρό. Η ανεργία εκτοξεύεται. Δεκάδες αυτοκτονούν κάθε μέρα. Υποσιτισμένα παιδιά. 20.000 άστεγοι στην Αθήνα. Όλα γνωστά. Τα γράφω εδώ και 587 μέρες. Η μόνη διαφορά ότι τότε με είχαν για υπερβολικό. Για απαισιόδοξο. Κάθε άλλο. Τώρα για να πείσεις κάποιον του προτείνεις απλά να κάνει μια βόλτα. Βλέπει την καταστροφή μπροστά του.
Έχουν γραφεί χιλιάδες αναλύσεις τι θα έπρεπε να κάνουμε. Έχουν γίνει ατελείωτες μελέτες για το έλλειμα, χρέος, ευρώ, δραχμή, ΑΟΖ, Μακεδονία, Θράκη, Κύπρο, τα πάντα. Έχω συμμετάσχει στα περισσότερα κινήματα που υπάρχουν. Είμαι 80 ώρες στον τηλεοπτικό αέρα είτε χώνοντάς τα ο ίδιος είτε τα χώνουν οι καλεσμένοι μου. Στα όρια του ραδιοτηλεοπτικού και της σημερινής τηλεοπτικής νομοθεσίας. Είμαι ένα βήμα πριν από συμφωνία να τα χώνω και καθημερινά από ραδιόφωνο στην πρωίνη ζώνη. Έτσι συμπληρώνω το τρίγωνο διαδίκτυο-τηλεόραση-ραδιόφωνο. Κομπλέ.
Το τι πρέπει να κάνουμε το γνωρίζουμε όλοι. Συμβαίνει βέβαια ένα απίστευτα γελοίο φαινόμενο. 10.000.000 Έλληνες βρίζουν … τους Έλληνες ότι δεν κάνουν τίποτα.Ότι είναι ραγιάδες. Ότι δεν επαναστατούν. Ότι είναι βολεψάκηδες. Στην ερώτηση: «εσύ τι κάνεις για την επανάσταση» η απάντηση είναι.. «τι θέλεις να κάνω.. αφού όλοι είναι ραγιάδες» !!! Το έχω ακούσει τόσες φορές που πλέον μου προκαλεί γέλιο. Είναι αστείο και τραγικό ταυτόχρονα.
Φτάσαμε πλέον στο τέλος των ειδήσεων.Είναι ένας ακόμα λόγος που καταρέουν όλα τα μέσα ενημέρωσης. Γιατί να δώσω 4 ευρώ για μια Κυριακάτικη εφημερίδα; Για να διαβάσω ότι πάμε κατά διαόλου; Ότι υπάρχουν υποσιτισμένα παιδιά; Ότι οι διαρήξεις έχουν πλέον ως δώρο το βιασμό της συζύγου ή φίλης που τυχαίνει να κοιμάται γυμνή; Ότι ο Παπαδήμος είναι τραπεζίτης; Γιατί να ανοίξω την τηλεόραση. Για να δω την Τρέμη και τον Πρετεντέρη στο δελτίο προπαγάνδας του 4ου ράιχ;
Το ίδιο έγινε και στην Αργεντινή. Καρμπόν. Τελείωσαν οι ειδήσεις κάποια στιγμή. Τον Πρετεντέρη τους τον αποκεφάλισαν live στην τηλεοπτική του εκπομπή. Τα γνωρίζουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Έχουν μελετήσει την Αργεντινή. Γιαυτό τρέμουν. Θα τα δούμε και στην χώρα μας αυτά. Προς το παρόν κάτι γιαουρτάκια. Μόλις εξαπλωθεί η πείνα δεν θα υπάρχουν πια γιαουρτάκια και ντομάτες. Τότε θα αρχίσουν να εκτοξεύονται διάφορα.
Δεν έχω πλέον πολλά να γράψω για την κατάσταση και το μέλλον της χώρας. Υπάρχουν όλα γραμμένα στο διαδίκτυο. Το αν τα έχει διαβάσει κάποιος και κάτα πόσο τα συνειδητοποίησε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως υπάρχουν. Δεν αναδημοσιεύω άρθρα στο blog μου. Μπορείτε να τα βρείτε με ένα απλό Google.
Συνεχίζω τη μάχη στο Kontra Channel. Με όσα κινήματα κάνουν ακόμα δράσεις. Μετριούνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εξαπλώνω και την ενημέρωση στο ραδιόφωνο. Στο διαδίκτυο δίνω ούτως ή άλλως την καθημερινή μου μάχη. Συμμετέχω στις εκδηλώσεις και συνελεύσεις πολλών κινημάτων. Προφανώς δεν μπορώ ταυτόχρονα να είμαι σε όλες. Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι αν δεν μπορώ να παραστώ σε κάποια.
Για τα Χριστούγεννα έγραψα ένα χιουμοριστικό άρθρο. Θα κάνω ότι δεν ήρθαν. Με πληγώνουν. Όχι για μένα. Είμαι ολιγαρκής άνθρωπος. Πάντα ήμουν. Έχω περάσει από ευμάρεια και φτώχεια (και όχι μόνο 1 φορά). Φοράω το ίδιο στυλ ρούχων, τρέφομαι με τον ίδιο τρόπο, διασκεδάζω με τον ίδιο τρόπο και στις δυο περιπτώσεις.Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ευτυχία και που μπορείς να την αναζητήσεις. Με σκοτώνουν τα φετινά Χριστούγεννα. Κάποια παιδιά πεινάνε. Χιλιάδες άστεγοι. Οι γονείς βουρκώνουν μπροστά στη σκέψη ότι δεν θα είναι κοντά στα παιδιά τους (60.000 μετανάστευσαν ήδη) είτε στεναχωριούνται που δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα δωράκια που επιθυμούν στα παιδιάκια τους.
Πιθανώς πλέον δεν θα γράφω τόσο συχνά. Ήρθε το τέλος των αναλύσεων και της κλαψούρας. Ήρθε η ώρα για δράση. Αν το καταλάβουμε έχει καλώς. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Το μεγαλύτερο παραμύθι όλων των εποχών. Από αυτοκρατορία έχει γίνει μια βουλίτσα στο χάρτη. Αύριο πιθανώς (Κοσσοβοποίηση Θράκης, Κύπρος, Αιγαίο, ξεπούλημα πόρων και επιχειρήσεων) θα είναι ακόμα μικρότερη. Πιθανώς να μην υπάρχει και καθόλου. Διόλου απίθανο.Αναμένονται διάφορες συρράξεις εντός και εκτός Μεσογείου. Παρακολουθήστε τι γίνεται και που πηγαίνει το πράγμα. Πολιτισμοί οι οποίοι κοιμήθηκαν απλά έσβησαν από το χάρτη. Αυτή είναι η παγκόσμια ιστορία. Το ότι υπάρχει σήμερα Ελλάδα οφείλεται σε μια χούφτα ανθρώπων (συνήθως θεοπάλαβων και αγράμματων) που πήγαν το τουφέκι τους. Που είπαν ΟΧΙ. Που αντιστάθηκαν. Που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
Περιμένουμε τους ήρωες. Οι εποχές έχουν όμως αλλάξει. Οι πόλεμοι δεν διεξάγονται με τουφέκια στα βουνά. Οι πόλεμοι πλέον είναι ύπουλοι. Χωρίς συμβατικά όπλα. Με αόρατους εχθρούς. Με προπαγάνδα, επικοινωνιολόγους, ψυχολόγους. Με τα ίδια όμως ακριβώς αποτελέσματα. Εξαθλίωση, πείνα, δυστυχία, φτώχια, νεκρούς (3.000 αυτοκτονίες για το 2011 ανεπίσημα). Περιμένουμε κάποιους θεόσταλτους να μας σώσουν. Δεν υπάρχουν. Το 2011 δεν υπάρχουν μεσίες.
Ο μόνος μεσίας του ευατού σου είναι αυτός που χαζεύεις στον καθρέφτη του μπάνιου κάθε πρωί. Δεν υπάρχει άλλος.
Παπατόλης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου