Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο

GOODnet.gr
• Ανεπιθύμητους κήρυξε η απεργιακή συνέλευση τους βουλευτές Ρεθύμνου
Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή και οι ρεθυμνιώτες ενάντια στα μέτρα ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η πορεία των εργαζομένων που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο δημαρχείο, το οποίο κατέλαβαν οι απεργοί με στόχο να παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή, μέρα ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή.
Οι υπάλληλοι του δήμου είχαν από νωρίς κλείσει την πόρτα του δημαρχείου και είχαν τοποθετήσει ένα πανό διαμαρτυρίας με τη φράση «Φτάνει πια» και όταν η πορεία έφτασε εκεί, οι απεργοί μπήκαν στο χώρο.
Παράλληλα προγραμματίζονται νέες συγκεντρώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πρωί και απόγευμα (10πμ και 7μμ), ώστε να δοθεί και από το Ρέθυμνο, όπως και από τις άλλες πόλεις της χώρας, ισχυρό μήνυμα αντίδρασης. Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει, λένε όσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης που υποτάσσεται στις απαιτήσεις των δανειστών με το επιχείρημα να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
«Στους δρόμους μέχρι να πέσει η κυβέρνηση», είναι το κεντρικό σύνθημα των απεργιακών συγκεντρώσεων, ενώ η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τους βουλευτές Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα και Όλγα Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα στο ψήφισμα της συνέλευσης αναφέρεται μεταξύ των αποφάσεων ότι το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αυτές τις μέρες θα παραμένει ανοιχτό ως κέντρο συντονισμού ενεργειών και δράσεων και ότι θα δημιουργηθούν κλιμάκια που θα πηγαίνουν στους χώρους εργασίας για ενημέρωση των εργαζομένων και την αποτροπή τους από την εργασία.
«Μετά τα τελευταία συμβάντα που όλη η Ελλάδα βλέπει ότι όλο τον εργατικό κόσμο και τους συνταξιούχους μας ξεπούλησαν εν μια νυκτί, δεν μας μένει τίποτα άλλο αν θέλουμε να επιβιώσουμε παρά να βγούμε στους δρόμους. Με τους μισθούς που θα παίρνουμε στο εξής, όχι μόνο δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε αλλά πάμε για αφανισμό. Αυτό ήταν προσχεδιασμένο και δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι δεν το ήξεραν και διαπραγματεύονταν», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Νικολιδάκης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Νίκος Δερεδάκης τόνισε πως «όλη η Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στο νέο μνημόνιο που θα φέρει εξαθλίωση στον ελληνικό λαό, μισθούς Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελλών. Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτά τα νέα μέτρα. Πρέπει την Κυριακή να μην περάσει το μνημόνιο της ντροπής και του αίσχους που θα κάνει την Ελλάδα πόλη τριτοκοσμική».
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ Χρήστος Σουρουλής τόνισε πως ο αγώνας που δίνεται από τον κόσμο δεν είναι για τους μισθούς, αλλά για τα δικαιώματα. «Είναι ένας αγώνας για την επιβίωσή μας, για την αξιοπρέπειά μας, για τα παιδιά μας, για τους μαθητές μας. Όλος ο κόσμος  πρέπει να βγει στους δρόμους για να ρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση που υπηρετεί την πολιτική αυτή. Δεν κάνουν παζάρι με την τρόικα, είναι μέλη της ίδιας παρέας, της ίδια συμμορίας που καταστρέφουν το παρόν μας και το μέλλον μας και πρέπει να τους διώξουμε».
Πορεία πραγματοποίησε χθες και το ΠΑΜΕ Ρεθυμνου στο κέντρο της πόλης με αφετηρία τους Τέσσερις Μάρτυρες, η οποία κατέληξε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.
Ψήφισμα διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου
«Οι δικές μας διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν αλλού παρά στους δρόμους», αναφέρει στο ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, περικοπή 12ου, 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό, οριζόντιες μειώσεις 20%, σχεδιασμός απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μισθολογικών ωριμάνσεων και επιδομάτων, κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας.
Ότι μας έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ακολουθείται από ένα ακόμα πιο επώδυνο.
Ότι κατακτήθηκε με εργατικούς αγώνες δεκαετιών, αφαιρείται μέρα τη μέρα, με αποφάσεις αυτών που «δεν διάβασαν».
Ότι σχεδιάζεται για μια κατηγορία εργαζομένων έρχεται να εφαρμοστεί στη συνέχεια και για τις υπόλοιπες.
Απέναντι στην κρίση, η μόνη απάντηση που έχουν ανακαλύψει οι ταγοί του διεθνούς και εγχώριου συνασπισμού πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι η εξόντωση των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μάταια προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται τα μέτρα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι έχουν δρομολογηθεί πολλά χρόνια πριν και δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να αντιτάξουν τη δική τους δύναμη, με διαρκείς κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις.
Αποφασίζουμε:
Το συντονισμό μας με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για την κοινή δράση και συμμετοχή σε δυναμικές κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου.
Τη συγκρότηση Επιτροπής Κινητοποιήσεων, η οποία μαζί με το Δ.Σ., θα μεριμνά για την καθημερινή επικοινωνία με άλλα σωματεία και δευτεροβάθμια όργανα, τη λήψη αποφάσεων για συγκεκριμένες δράσεις και τη διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων».
Κάλεσμα των βουλευτών Ρεθύμνου για μη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης 
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, καλεί τους βουλευτές Ρεθύμνου να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ψήφισης του νέου μνημονίου, που στοχεύει στην πλήρη αποδόμηση του εργασιακού και κοινωνικού ιστού της χώρας και την επιστροφή μας σε «μεσαιωνικές» συνθήκες εργασίας. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση με την ψήφιση των μέτρων της νέας δανειακής σύμβασης, επιλέγει να αφήσει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Καλούμε όλους τους βουλευτές του Ν. Ρεθύμνου να καταψηφίσουν την εν λόγω δανειακή σύμβαση που νομιμοποιεί τη ληστρική επιδρομή στο μισθό και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε ότι προδίδουν την εμπιστοσύνη του ρεθυμνιώτικου λαού και καθίστανται πλέον ανεπιθύμητοι στον τόπο μας».
Μιχ. Κριτσωτάκης: Ή εμείς ή αυτοί
«Η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. και ο μη εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό τραπεζίτης Πρωθυπουργός αποφάσισαν να βάλουν ταφόπλακα στη χώρα μας και να καταδικάσουν το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Σημειώνει πως πρόκειται «για οργανωμένο και μεθοδικό σχέδιο λεηλασίας της Ελλάδας και εκχώρησης της κυριαρχίας της.
Το δίλημμα είναι πια ξεκάθαρο και δεν είναι Μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Το πραγματικό δίλημμα είναι:
Ή εμείς ή αυτοί! Ή μια ζωή με αξιοπρέπεια ή μια χρεοκοπημένη ζωή υποτέλειας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σε μια πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης.
Καλούμε όλο το λαό σε αγώνα διαρκείας ώστε να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Να μην αφήσουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε προτεκτοράτο με ένα εξαθλιωμένο λαό!
Όλοι στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα κινήματα και οι φορείς της πόλης τούτες τις κρίσιμες ώρες.
Όλοι στους δρόμους! Να μιλήσει ο λαός!»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου