Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Όταν δίνονται οι απαντήσεις που πρέπει

Σ. ΣΤΑΝΩΤΑΣ:  (ΝewsTrap)

Η δημοσιογραφία λίγες φορές προσφέρει σε μας τους λειτουργούς της, ηθικές ανταμοιβές και στιγμές υπερηφάνειας.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι, όταν οι δημοσιογράφοι , με καθαρή σκέψη και λόγο, προτρέπουν σε ευαγές έργο κοινωνικές ομάδες, τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλαπλά.
Εκεί διαφέρουν οι πραγματικοί δημοσιογράφοι από τα πολλά "παπαγαλάκια", φαινόμενο των τελευταίων χρόνων.
Πριν από λίγο διάστημα ,οι προκλητικές δηλώσεις του Δανού Ευρωβουλευτή Μόρτεν Μέσερτσμιντ, να δοθεί η νήσος Κως ως εγγύηση για τη συμμετοχή της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Ταμείο,για στήριξη της Ελλάδος, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συνεργατών της Newstrap... Δημοσιεύσαμε τότε άρθρο, με τίτλο: Ξεδιάντροπα και βουλιμικά, Δανός Ευρωβουλευτής ζητάει ενέχυρο την πατρίδα του Ιπποκράτη!
Με καλή προαίρεση, ζητήσαμε από τους Έλληνες γιατρούς, αυτούς που δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια,
προκειμένου να αναιρεθούν όσα προσβλητικά και αήθη ξεστόμισε ο Δανός Ευρωβουλευτής σε βάρος της γενέτειρας του πατέρα της Ιατρικής.
Ανταποκρίθηκε αμέσως η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, η οποία αριθμεί 20.000 μέλη- γιατρούς.
Με επιστολή του προς την Πρεσβεία της Δανίας , ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ζήτησε να ανασκευάσει ο Δανός πολιτικός, τις προκλητικές δηλώσεις του.
Ο Πρέσβης της Δανίας στην Αθήνα, κύριος Τόμας Νόρινγκ, απάντησε με επιστολή στον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.
Επισήμως, κρατά αποστάσεις από τον Δανό Ευρωβουλευτή, επισημαίνοντας ότι όσα είπε δεν αποτελούν επίσημη θέση της παρούσας Κυβέρνησης της χώρας, της οποίας ο κ. Μόρτεν Μεσερτσμιντ, δεν είναι μέλος.
Ο Ιατρικός κόσμος της χώρας, πρέπει να αισθάνεται σήμερα ιδιαίτερα ευχαριστημένος και συγκινημένος, όπως ακριβώς αισθανόμαστε και όλοι εμείς στη newstrap.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, ότι η αποκατάσταση της φήμης της χώρας μας, δεν περνάει μόνον από διπλωματικές και άλλες "δαιδαλώδεις" διαδρομές. Αρκεί πολλές φορές, να υπάρχουν ετοιμότητα αντιδράσεων, φρόνηση και ΨΥΧΗ!
Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής-απάντησης του πρέσβη της Δανίας στην Αθήνα, με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2011:
Royal Danish Embassy
Federation of Hospital Doctors of Greece
Att: The president of the federation
Mr. Dimitris Varnavas
Dear Sir,
On behalf of the Danish Government, I thank you for your letter and have of course noted your views.
I would like to inform you, that the Danish member of the European Parliament, Mr Morten Messerschmint, represents the Danish peoples party, which was not part of previews government and neither part of the new government, after the recent elections in Denmark furthermore, it is important to underline, that the Danish government has not placed any special conditions as to the Danish part of the IMT loan to Greece.
Tomas Norrinhg
Ambassador

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου