Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

''ΕΠΙΒΙΩΣΗ'' Νόμος και τάξη στο νοσοκομείο της Φράγκων


Alterthessgr
Γρήγορα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα έδειξαν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές για να ικανοποιήσουν το αίτημα της μονής των Αδελφών του Ελέους Βικεντίου του αγίου Παύλου να εκδιωχθούν οι άστεγοι της “Επιβίωσης” από το εγκαταλειμμένο κτίριο που κάποτε στέγαζε το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” στην οδό Φράγκων.
Καμία σχέση δηλαδή με τη χαρακτηριστική αδράνεια
οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού όταν επί δέκα χρόνια η ίδια μονή έβαζε στα ταμεία της διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας με το οποίο είχε συμφωνηθεί να νοικιάζεται ένα άδειο κτίριο!
Θαύμα, θαύμα
Το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” της Φράγκων, στεγαζόνταν στο κτίριο της μονής μέχρι το 1999, όταν έκλεισε για να μεταφερθούν οι κλινικές του ΕΣΥ στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Σύμφωνα με το σχέδιο, το κτίριο θα μετατρεπόνταν σε κέντρο υγείας αστικού τύπου με έμφαση στις διαγνωστικές εξετάσεις -θα ήταν το πρώτο δημόσιο διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης- αλλά ως εκ θαύματος τίποτα δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο. Το έργο -φυσικά- εντάχθηκε στο Γ' ΚΠΣ με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ, μετά προέκυψαν ανυπέρβλητα εμπόδια στατικότητας του κτιρίου και νερού στα θεμέλια, αλλά το γαλαντόμο ελληνικό δημόσιο συνέχισε να πληρώνει το ενοίκιο που έφτασε το ποσό των 12.000 ευρώ το μήνα. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 που το ελεγκτικό συνέδριο μπλόκαρε επιτέλους τη διαδικασία, η μονή των Αδελφών του Ελέους Βικεντίου του αγίου Παύλου υπολογίζεται ότι εισέπραξε γύρω στο 1,3 εκατ. ευρώ για το άδειο ερείπιο, αλλά χρειάστηκε ένας ακόμη χρόνος για να διακοπεί η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο.
Οι μακροχρόνιοι δεσμοί χτίζουν ανταποδοτικές σχέσεις, οπότε τώρα που επλήγη η εικόνα του πρώην καλοπληρωμένου ερειπίου από την παρουσία μερικών αστέγων, έπρεπε να αποκατασταθούν ο νόμος και η τάξη.
Κάπα Κάπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου