Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα για αντίσταση στο χαράτσι της ΔΕΗ

 Συζήτηση προκειμένου να οργανωθεί συλλογική δράση ενάντια στο τέλος ακινήτων που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση και πρέπει να πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στον ξενώνα «Νάκλι» στην οδό Μοσχοβίτη 24-26, πίσω από τα Βρυσάκια.

Το κάλεσμα απευθύνουν το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και οι Πολίτες Ρεθύμνου. Τη συζήτηση θα ανοίξουν εκπρόσωποι από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ρεθύμνου και τους Πολίτες κατά του χρέους Ηρακλείου.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Μετά από μια πολύμορφη δράση στην πόλη μας, όπου με συνελεύσεις σε γειτονιές, συλλογή 2.500 υπογραφών και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία 200 συμπολιτών μας, αποφασίσαμε να εντείνουμε τον αγώνα μας μέσα από τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα στο χώρο που προαναφέρθηκε. Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση το πρωί (10:00-13:00) και το απόγευμα (19:00-21:00) προκειμένου αφενός να συντονίζουμε τις δράσεις μας και αφετέρου να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να απευθυνθούν και να ενημερωθούν για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ενάντια στη ληστεία τους.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου  να πληρώσουν  μέσω τράπεζας ΜΟΝΟ το αντίτιμο του λογαριασμού και αφού μαζέψουμε τους λογαριασμούς μαζί με τις αποδείξεις της τράπεζας στον χώρο αυτό, να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις ενδεχόμενες αντιδράσεις της ΔΕΗ και του κράτους. Ήδη τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού (ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Ρεθύμνου) έχουν δεσμευτεί να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση και να παράσχουν έμπρακτη προστασία και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τη νομαρχιακή επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και λοιπούς φορείς της πόλης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινηθούν με ανάλογο τρόπο. Τον τελευταίο καιρό γίνεται συνείδηση σε όλο και περισσότερο κόσμο, ότι μόνο με την αλληλεγγύη και την οργάνωση από τα κάτω μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα φόβου που καλλιεργεί εκβιαστικά αυτή η κυβέρνηση αλλά και να ανατρέψουμε στην πράξη τα σχέδιά της. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να καταργηθεί αυτός ο νόμος και αυτή η κυβέρνηση της χρεοκοπίας της χώρας και της λεηλασίας του λαού! Κανένας μόνος στην κρίση!»


  

1 σχόλιο:

  1. Το πρώτο εξώδικο προς τη ΔΕΗ από πολίτες της Πιερίας

    Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και να αρνηθούν την πληρωμή του ειδικού τέλους.

    Χθές, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, 122 λογαριασμοί πολιτών που πλήρωσαν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων, στάλθηκαν με εξώδικο προς τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, από την ομάδα νομικών της πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα». Η συγκέντρωση των λογαριασμών αυτών πραγματοποιείται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονται σε στάδιο καταγραφής, ώστε να κατατεθούν επίσης στην ομάδα τις επόμενες ημέρες.

    Οι λογαριασμοί συγκεντρώνονται καθημερινά 12:00 – 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19:00 – 20:00 στον κεντρικό πεζόδρομο, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας.

    Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και να αρνηθούν την πληρωμή του ειδικού τέλους. Αναμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την οριστική κατάργηση του ειδικού τέλους. Ήδη υπάρχει σχετική απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας σύμφωνα με την οποία η επιβολή του ειδικού τέλους είναι παράνομη αφού αντίκειται στην ευρωπαϊκή οδηγία 2009/72, για την υποχρέωση των κρατών μελών να παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Με βάση την οδηγία η υποχρέωση αυτή δε συσχετίζεται με τις φορολογικές υποχρεώσεις των καταναλωτών.

    Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα

    Η οριστική μας νίκη κατά του άδικου νόμου είναι κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή