Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

το πρόγραμμα της εβδομάδας ''δωρεάν πρόσβαση στην υγεία'' 22- 28 του Νοέμβρη.

Στην διάρκεια όλης της εβδομάδας διασφάλιση, με οποιονδήποτε τρόπο της μη καταβολής χρημάτων, για το εισιτήριο και τις εξετάσεις. Άν χρειαστεί θα γίνει κατάληψη των γραφείων. Λόγω συμμετοχής, όμως, του συλλόγου εργαζομένων και του συλλόγου νοσηλευτών, πιστεύω δεν θα υπάρξει ανάγκη παρά μόνον επίβλεψης.
Την Δευτέρα το πρωί και όλα τα πρωινά της εβδομάδας, ενημέρωση των ασθενών με φυλλάδιο που θα διανέμεται από το προσωπικό.
Το μεσημέρι εικαστική θεματική παρέμβαση, στούς πρόσφατα βαμένους λευκούς τοίχους, από μαθητές δημοτικού, λυκείου και φοιτητές. Το βράδυ στις 7 στην βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, προβολή της ταινίας '' The doctor '' με συζήτηση για την σχέση ασθενούς - γιατρού και απόπειρα ερμηνείας ζητημάτων ήθους και εξουσίας μέσω της εξειδικευμένης γνώσης. Η Ελένη Ιωαννίδου θα κάνει μικρή εισήγηση, για να ξεκινήσει η κουβέντα.
Την Τρίτη στην βιβλιοθήκη στις 7 το απόγευμα, κουβέντα ενημερωτική για τα νέα νομοσχέδια. Ασφαλιστικό-υγείας-νόμος πλαίσιο, τα νομοσχέδια που καταπατούν δικαιώματα κεκτημένα και αλλάζουν την κοινωνική κατάσταση. Συντονιστής θα είναι ο Γιάννης Σαριδάκης και  ομιλητές: Σερντεδάκης Νίκος (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου), Ξανθός Ανδρέας(γιατρός,μέλος ΔΣ ΟΕΝΓΕ), Σχετάκης Γιάννης(καθηγητής, μέλος ΑΔΕΔΥ), Ντρέκη Δήμητρα(καθηγήτρια, γραμματέας ΕΛΜΕΡ). Παρέμβαση θα γίνει και από το σύλλογο αδιόριστων καθηγητών. Στόχος : ενημέρωση και συντονισμένη δράση μέσα από ενωποιημένους κοινωνικούς - εργασιακούς χώρους. Για να υπερβούμε την συντεχνιακή προσέγγιση, σε κοινωνικά θέματα.
Την Τετάρτη, στην βιβλιοθήκη στις 7 το απόγευμα, ο Αντώνης Λιοδάκης, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας,θα μιλήσει για τις νέες δομές ψυχικής υγείας ''Από το άσυλο στην κοινότητα''.
Την Πέμπτη, ίδια ώρα ίδιος τόπος, ο Κων/ος Τολίκας, πρόεδρος του συλλόγου νοσηλευτών θα μας μιλήσει για το ρόλο του νοσηλευτή στις σημερινές μονάδες υγείας και η Όλγα Αντωνουσάκη, νοσηλεύτρια, για την ανάγκη δημιουργίας επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Την Παρασκευή θα συναντηθούμε με σας και με την μουσική στο στέκι των καθηγητών, πίσω από το Νοσοκομείο, Ηλιακάκη 16, στις 9 το βράδυ. Επειδή η μουσική παράγει υγεία και η υγεία μουσική.
Θα σας περιμένουμε κάθε βράδυ στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου για να κάνουμε πράξη την αγωνία και τις αξίες μας.
Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου