Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΥ

Συνάντηση Α. Λοβέρδου με διατελέσαντες υπουργούς Υγείας [2]
(ANA) – 14 ώρες πριν
Συνάντηση με τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας από την μεταπολίτευση και μετά, είχε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η πρωτοβουλία της συνάντησης ήταν του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος μετά το τέλος της έκανε λόγο για εθνικό διάλογο για την Υγεία. «Μπορούμε να συζητάμε χωρίς κομματικές ταυτότητες και προϋποθέσεις», τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Στη συνάντηση προσήλθαν
 η Μαριέττα Γιαννάκου και οι Παρασκευάς Αυγερινός, Απόστολος Κακλαμάνης, Αναστάσης Πεπονής, Γιάννης Φλώρος, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Κώστας Γείτονας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Λόγω ασθενείας, δεν παραβρέθηκαν οι Αλέκος Παπαδόπουλος και Λάμπρος Παπαδήμας, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απουσιάζει στο εξωτερικό. Επίσης, δεν παραβρέθηκε ο Κώστας Στεφανής. Οι Κωστής Στεφανόπουλος και Μιλτιάδης Εβερτ δεν προσκλήθηκαν, διότι διατέλεσαν αρχηγοί κομμάτων. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έγινε συζήτηση για τα καρτέλ, αλλά και για το φάρμακο και ειδικότερα για τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα για τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Αναφερόμενος σε ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες, είπε ότι συμπεριφέρονται ήδη ως καρτέλ και ότι «περιμένουν το άνοιγμα τού επαγγέλματος του φαρμακοποιού για να αγοράσουν καμμιά 500αριά φαρμακεία». Από την πλευρά της, η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι η υπόθεση της υγείας είναι δύσκολη σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε ότι στο ΕΣΥ υπάρχουν σπατάλες και προβλήματα με το ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε, πάντως, ότι το σύστημα στην Ελλάδα προσφέρει υπηρεσίες τις οποίες δεν παρέχουν συστήματα άλλων χωρών. Συζήτηση έγινε, επίσης, και για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων νοσοκομείων, όχι στα νησιά, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έφη Φουσέκη
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Συνάντηση Λοβέρδου με τους προκατόχους του στο υπουργείο Υγείας
Υπερκομματική διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στις προωθούμενες αλλαγές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από τη συνάντησή του με τους υπουργούς Υγείας προηγούμενων κυβερνήσεων.
 Στη συνάντηση μετέχουν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Παρασκευάς Αυγερινός, Αναστάσιος Πεπονής, Γιάννης Φλώρος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Μαριέττα Γιαννάκου, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όπως ανακοινώθηκε, δεν παρευρίσκεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ απών για λόγους υγείας είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου