Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πολύζος και... Ράμπο του υπουργείου Υγείας στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρίσκονται από σήμερα οι ελεγκτές (Ράμπο) του υπ. Υγείας, προκειμένου να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους στο ΙΚΑ, με αφορμή την κομπίνα που πρόσφατα αποκαλύφθηκε στο Ίδρυμα με τις παράνομες συνταγογραφήσεις.
Το Ηράκλειο επισκέφθηκε σήμερα και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Πολύζος, ο οποίος είχε σύσκεψη με τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τους διοικητές των νοσοκομείων του νησιού, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν η οικονομική κατάσταση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών τους. Όπως τόνισε ο κ. Πολύζος, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τους ισολογισμούς και κατ' επέκταση για την οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων.
Στο τέλος του α' τριμήνου του 2011 και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση, θα μπορεί να ελεγχθεί το φαινόμενο της παράνομης συνταγογράφησης που απασχολεί και το ΙΚΑ Ηρακλείου μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις.
Όσον αφορά στο θέμα των εφημεριών των γιατρών, ο γ.γ του υπουργείου παρέπεμψε για την επίλυσή του στη συνεργασία ΔΥΠΕ - διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
GOODnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου