Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οι αποκαλύψεις Wikileaks

Δημοσιεύτηκαν τελικά στην ιστοσελίδα Wikileaks τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ.
Ξένες εφημερίδες και πρακτορεία μεταδίδουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν, επικαλούμενα τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα, οι ΗΠΑ πίεζαν τη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσει πόλεμο κατά του Ιράν, Σαουδάραβες χρηματιστές και επιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν την Αλ Κάιντα, η Κίνα διεξάγει κυβερνοπόλεμο κατά των ΗΠΑ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έδωσε εντολή στους αμερικανούς διπλωμάτες στον ΟΗΕ να κατασκοπεύουν ξένους συναδέλφους τους.
Παράλληλα, υφίσταται διαμάχη ΗΠΑ - Πακιστάν
για τα πυρηνικά καύσιμα, η ρωσική αλλά και η αφγανική κυβέρνηση έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, η Τουρκία στήριξε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ενώ οι ΗΠΑ στήριξαν τη δράση του ΡKΚ στην Τουρκία.
Τέλος, αναφέρονται πληροφορίες για άσεμνη συμπεριφορά μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
Στο μεταξύ, πριν τη δημοσίευση, το WikiLeaks ανακοίνωσε ότι αποτελεί το στόχο κυβερνοεπίθεσης, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν θα το εμποδίσει να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα.
"Αποτελούμε αυτή τη στιγμή το στόχο μιας μαζικής επίθεσης υπό τη μορφή μιας άρνησης λειτουργίας" αναφέρει το μήνυμα στο Τwitter.
Οι εφημερίδες: "El Pais, Le Monde, Spiegel, Guardian και New York Times θα δημοσιεύσουν πολλά τηλεγραφήματα των αμερικανικών πρεσβειών, ακόμη κι αν το WikiLeaks είναι εκτός λειτουργίας", αναφέρει άλλο μήνυμα που προέρχεται από την ίδια πηγή.
απο ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου