Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ 22.11.2010
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Η περικοπή της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου από το κράτος είναι γεγονός. Το επόμενο διάστημα η προμήθεια υγειονομικού υλικού και φαρμάκων δεν είναι εφικτή, με βάση το ταμείο του Νοσοκομείου. Το κράτος εγκαταλείπει τον άρρωστο στα χέρια των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, για να απαλλαγεί από αυτό το οικονομικό φορτίο, που οφείλει με το σύνταγμα να επωμίζεται.
Είναι γνωστό, το πως εξαφανίστηκαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και ποιοι οφείλουν να πληρώσουν αυτήν την κρίση.
Είναι γνωστό το μέγεθος του ποσού των χρημάτων, που δόθηκαν στις τράπεζες και στην αγορά αεροπλάνων από την Γαλλία, εν μέσω επικείμενης χρεοκοπίας.
Η παροχή υγείας, δημόσιας, δωρεάν και ισότιμης, είναι υποχρέωση του κράτους. Και το κράτος είναι υπόλογο απέναντι σε μας, όχι απέναντι στην τρόικα και τις αγορές.
Το κράτος παρανομεί εις βάρος μας, αντί να μας προστατεύει.
Έχουμε το δικαίωμα να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας και τα δικαιώματα των επόμενων γενιών, από την κατάχρηση εξουσίας της πολιτείας.
Θα επιβάλουμε τις ανάγκες της κοινωνίας για αξιοπρέπεια, υγεία, εργασία, μόρφωση, κοινωνική ασφάλιση, αψηφώντας τις ''ανάγκες των αγορών'' και των κερδοσκόπων.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
αποσπάσματα
Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
Καθένας έχει δικαίωμα στη προστασία της υγείας.
Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια.
Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών.
Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή πρός βλάβη της εθνικής οικονομίας.
Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους.

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1946
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.
Κάθε άτομο έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας, δικαίωμα στην ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, την γεροντική ηλικία. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους.
Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
Καμιά διάταξη της παρούσας διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευτεί οτι παρέχει σε ένα κράτος, οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σ΄ αυτήν.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου