Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

για καλημέρα να βρισκόμαστε στο δρόμο

  • Οι κυβερνητικοί λογιστές τα βρίσκουν σκούρα στο μέτρημα και ετοιμάζονται για νέα έφοδο κατά Νοσοκομείων, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ. Απόκλιση ελλείμματος στον προϋπολογισμό, μάγκες. Σηκώστε ασπίδες και δόρατα γιατί έρχονται ξανά. Αυτή τη φορά το πακέτο έχει και απολύσεις στο Δημόσιο (διάψευση Ρέππας).
  • Φοιτητές και Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στο δρόμο σήμερα, για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία. Αντιδιάλογος έχει ξεκινήσει, με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις  στη σύνοδο Πρυτάνεων στις 9 του Δεκέμβρη.
  • Μείωση εξαγωγών κατά 9,6%, βιομηχανικής παραγωγής κατά 7,1% και οικοδομικής δραστηριότητας κατά 24,8%.
  • Οι υπάλληλοι της βουλής εξακολουθούν να λαμβάνουν 16 μισθούς(διαψεύστηκε και αυτό) και οι βουλευτές σύνταξη στο 140% του τελικού μισθού, εκτός από τα δύο εφάπαξ κ.λ.π.
  • Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήρε το τσάι του με τον υπουργό χθες. Του είπαν τα νέα από το σπίτι, δάκρυσαν μαζί για το έλλειμμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και όλα αυτά πίσω από την κόκκινη γραμμή, που απαγορεύει να αγγίξει κανείς το κέρδος (35%) του κλάδου από το φάρμακο. Ο υπουργός συγκινήθηκε και όλα πήγαν καλά κι εμείς χειρότερα.
  • Το καλό σας το άφησα για το τέλος. Αυτό το αγόρι που διοικεί την Τράπεζα Ελλάδος έχει πάλι σοβαρές προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος. Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και ''αξιοποίηση'' της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Αυτόν, τον πληρώνουμε να δουλεύει για τις ''αγορές''; Νομίζω πρέπει τα λεξικά να γραφτούν ξανά. Ακούει ο Μπαμπινιώτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου