Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Διήμερο εκδηλώσεων στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην πανεπιστημιούπολη

Διήμερο εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, συλλογική κουζίνα και πάρτι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο για την οικονομική ενίσχυση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού στο πανεπιστήμιο Γάλλου.
Το στέκι έγινε στόχος εμπρηστών πριν από περίπου ένα μήνα, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση των φοιτητών με αφορμή τη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να καούν βιβλία, έπιπλα και διάφορα άλλα αντικείμενα στον χώρο.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται: «Καμία παρακρατική ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη, καμιά φωτιά δεν μπορεί να μας καταστείλει…η φωτιά καίει μέσα μας».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 19/11/2010
17.00 Προβολή της ταινίας του Ντενίς Γκανσέλ «Το κύμα». Σε ένα σχολείο ένας μαθητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος για τον εθνικό σοσιαλισμό και τη ναζιστική Γερμανία ρωτάει εάν κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί και στην Αμερική. Ο καθηγητής απαντάει με ένα πείραμα. Από την επόμενη μέρα ξεκινάει ένα πρόγραμμα πειθαρχίας βασισμένο στη φασιστική νοοτροπία, με περιορισμούς ελευθεριών και με σκοπό να λειτουργούν όλοι σαν μια μονάδα. Οι μαθητές ανταποκρίνονται άμεσα, και μέσα σε τέσσερες ημέρες μόνο η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
19.00 «Ο Άγιος Παντελεήμονας και η ζωή στη γη». Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τους μετανάστες και τη γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την άνοδο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας με τη συμμετοχή μίας εκ των δημιουργών του ντοκιμαντέρ.
21.00 Ρεμπέτικο γλέντι και συλλογικό φαγοπότι.
Σάββατο 20/11/2010
17.00 «Ημέρες ελληνικής δημοκρατίας»: Ντοκιμαντέρ για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2007 ενάντια στον νόμο πλαίσιο.
19.00 Παρουσίαση βιβλίου-συζήτηση για το φοιτητικό κίνημα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές». Μια ανταγωνιστική, κοινωνιολογική έρευνα για τον λόγο και τη δράση των φοιτητών στο κίνημα του 2006 – 2007. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την ερευνητική ομάδα.
21.30 ΠΑΡΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου