Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

για καλημερα

Σε εγκληματικές από πρόθεση υπουργικές διατάξεις και νόμους, απέναντι σε επιλεγμένα αδύναμες κοινωνικές ομάδες, σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, σε ασφαλιστικά ταμεία και στην δημόσια περιουσία, επιδίδεται το διορισμένο έμμεσα, από το τραπεζικό κεφάλαιο, υπουργικό συμβούλιο.
  •  Η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο περιφέρειας, με την ανεπαρκή εφημεριακή κάλυψη εκθέτει σε σοβαρό, καθημερινό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, την ψυχική ισορροπία των εργαζομένων και την βιωσιμότητα των μονάδων υγείας που στηρίζουν τους ασφαλισμένους. Από την άλλη, συναινεί και κατευθύνει σε παράνομη και μη ''ορθολογική'' πλασματική εφημέρευση σε τμήματα των πρωτοβάθμιων νοσοκομείων, σπαταλώντας χρήματα που είναι αναγκαία για τη λειτουργία των δευτεροβάθμιων, με μοναδικό αιτιολογικό το πολιτικό κόστος. Η συγκεκριμένη διάταξη με ισχύ νόμου, στρέφεται ενάντια στην μεγάλη οικογένεια των ασθενών και κοινωνικά προωθεί την υιοθέτηση από τον φορολογούμενο της επενδυτικής πρακτικής, σε ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια. Συγχρόνως και εξαπατώντας τον ασφαλισμένο, νομιμοποιεί την κλοπή του αποθεματικού των ασφαλιστικών ταμείων και παραβιάζει, συστατικές του πολιτεύματος, συνταγματικές υποχρεώσεις της πολιτείας.Οι ήδη ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες που έχουν επιβληθεί στα νοσοκομεία, αποδεδειγμένα είναι ασύμφορου κόστους και χωρίς να διαφοροποιούν την ποιότητα υπηρεσιών, επιδεινώνουν το οικονομικό πρόβλημα.
  • Αποποιείται επίσημα, με την νέα διάταξη του ΕΟΦ, την υποχρέωση εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και βαφτίζει νόμιμη την εξάρτηση της από τις φαρμακευτικές εταιρείες, τακτική που υποτίθεται διώκει νομικά και δημοσιοποιεί, προς τέρψην του κοινού των ΜΜΕ, κάθε φορά που νομοθετεί ενάντια στα συμφέροντα κλάδου εργαζομένων. 
  • Η διάταξη με την λίστα των 89 υψηλού κόστους φαρμακευτικών σκευασμάτων, βεβαιώνει ψευδώς και με πρόθεση εξαπάτησης οργανισμού δημοσίου συμφέροντος, ότι δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός των ασφαλιστικών ταμείων, με την σύμφωνη γνώμη των διοικητών των ταμείων, δημιουργώντας ένα οικονομικό φορτίο, που δεν είναι καν αναγκαίο στο άδειο πορτοφόλι των συλημένων τους λογαριασμών. Ο στόχος της διάταξης είναι η πλασματική μετατόπιση του ελλείμματος και η εξαπάτηση των δανειστών της χώρας και της ΕΕ, τακτική υιοθετημένη καθ΄υποτροπή.
  • Μέσα από την περαίωση νομιμοποιεί και αθωώνει την φοροδιαφυγή των κερδοφόρων επιχειρήσεων και συμβάλλει στην απώλεια δημοσίου χρήματος. Η κακοδιαχείριση και η πολιτική της δικαίωσης της υπεξαίρεσης του δημόσιου αποθεματικού, συμβάλλει στη γέννηση νέου ήθους με νομιμοποιημένο πια πυρήνα την διαφθορά και την απάτη.
 Η κεντρική πολιτική ηγεσία στοχευμένα καταπατά συνταγματικά δικαιώματα με εμφανή την πρόθεση αλλαγής πολιτεύματος και για συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά, με τα συμφέροντα του πολίτη που τον εξουσιοδότησε. Σε εποχή με επικείμενη πτώχευση, προβαίνει σε αγορές που εξυπηρετούν δημόσια ταμεία άλλων χωρών, επιδεικνύοντας αδυναμία αντίληψης των προτεραιοτήτων και ζωτικών αναγκών του πολίτη της χώρας που υποτίθεται ανέλαβε να υπηρετήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου